Hvilke buske skal bruges i skyggefulde omrĂĄder?

Hvilke buske skal bruges i skyggefulde omrĂĄder?

I Denne Artikel:

Skygge tolerante buske trives under træer og i skovområder.

Mange buske er velegnede til skyggefulde områder af landskabet. Fra blomstrende til stedsegrønne sorter giver skyggetolerante buske smukke kontaktpunkter i haveudformninger og er særligt nyttige, når de plantes i hegn eller som fundamentplantager. Med mange farver, former og størrelser at vælge imellem, er det nemt at finde den perfekte skygge-elskede busk til dine have- eller landskabsforhold.

buksbom

Boxwoods er buske nydt til deres klassiske styling.

Boxwoods er populære i landskaber omkring kolonial arkitektur og historiske haver. Af de 30 tilgængelige arter er mange skygge tolerante. Boxwood er en alsidig busk og kan bruges i mange forskellige former som kolonner, jordkloden, halvt oprejst, prostrate, pyramidale og grædende. Det er også let forplantet fra stiklinger. Placer boxwoods bag lysblomstrende planter for en øje-behagelig baggrund.

Gedeskind

Ideel til mørke, skyggefulde områder, geit skæg er let at dyrke og dets hvide blomster vil tilføje lysstyrke til området. De er specielt velegnet til skovhave. Sørg for at give masser af plads i haven til denne busk, da den vil vokse op til 5 meter høj og 4 meter på tværs.

Honeysuckle Shrub

Honeysuckles duft kan nydes mens du slapper af i et skyggefuldt sted.

Honeysuckle busk er tilgængelig i mange sorter. Denne duftende, skygge-elskende busk er ideel under overdækkede terrasser eller nær dæk, hvor duften kan nydes. Brug klatring sorten til at tilføje højde til en have, når den trænes på en trellis eller anden have struktur.

Juneberry

En juneberry busk er en farverig tilføjelse til en skyggehave.

Juneberry busk er en dejlig måde at tilføje farve til en skyggehave. Masser af små hvide blomster blomstrer i foråret og efterfølges af små rødlige lilla bær senere i sæsonen. Bærene er normalt klar til høst i begyndelsen af ​​sommeren.

Rhododendron

Store blomster pĂĄ en rhododendron busk giver dramatisk form og farve.

En af de mest populære skyggeplanter er rhododendronen. Det trives i skyggen og tilføjer skønhed og interesse med sine store farverige blomster og eviggrønne blade. Rhododendroner er også alsidige i haven, perfekt til brug i hække, fundamentplantager eller alene som prøveplanter.

Viburnum

Viburnum buske vise af attraktiv frugt.

Viburnum buske kan tilpasses til næsten enhver have tilstand. Af de skyggebærende sorter producerer mange smukke, duftende blomster, attraktive frugter og fantastiske efterårsløv. Viburnum buske er også notorisk let at dyrke og populære hos gartnere på alle niveauer.

Video Instruktioner: .

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar