Typer af gødning

Typer af gødning

I Denne Artikel:

Gød dine planter eller græsplæne med en hjemmelavet ammoniakgødning.

Sådan gødning en huggtræ Tree

Gødning af jomfruhummer kan være svært. Forskellige stadier i træets liv kræver forskellige mængder gødning. Overfertilisering kan dræbe unge træer og reducere blomstringen i modne træer. Hvis du befrugter for sent på året, vil den ømme nye vækst ikke overleve vinteren.

Ræk mulch fra under træet. Gødningen skal komme i kontakt med jorden.

Drys 1 spsk. af 12-4-8 eller 16-4-8 gødning omkring dogwoods 12 til 24 inches høj. Påfør gødningen 1 til 2 meter fra stammen.

Drys 4 spsk. Eller 1/4 kop gødning omkring hundeskov mellem 24 tommer og 6 fod høje. Påfør gødningen 2 til 3 meter fra stammen.

Stænk 1/2 lb. Eller 1 kop gødning til hver tommers trunk diameter for dogwoods, der er højere end 6 fod, men har ikke nået deres modne højde. Mål trunk diameter 4 meter over jorden. Påfør gødningen 4 fod fra bagagerummet til 3 eller 4 fod forbi drypslinjen (hvor grenens spidser slutter).

Stænk 1/4 lb, eller 1/2 kop, gødning til hver tomme af trunk diameter for modne dogwoods. Mål stamme diameter og påfør gødningen som i trin 5.

Sæt mulch omkring dit træ.

The Best All-Around Gødning

En forblandet kommerciel gødning mærket "all-purpose" eller "general purpose" er typisk bedst til brug i de fleste situationer, ifølge Yardener og Burpee. Eksempler er Miracle-Gros All-Purpose Plant Food og Nature's Touch All-Purpose Gødning. En bedre vækst kan dog opstå, hvis du bruger en gødning, der er specielt forberedt til en bestemt plantetype (fx vegetabilsk gødning eller græsgødning).

Hvordan bruger jeg husholdnings ammoniak som gødning?

Hæld 1 kop ammoniak, 8 oz. af almindelig øl, 8 oz. med almindelig sodavand, 1/2 kop væskeformet sæbe, 1 kop Epsom-salte, 1 kop vand og 1/2 kop mundskyl direkte ind i din havespray.

Læg låget på haven sprøjten og giv det en shake for at kombinere ingredienserne.

Pump haven spray og mål staven på det område, du vil befrugte. Sprøjte fra venstre mod højre, begyndende på bagsiden af ​​det område, du vil befrugte, og arbejde dig mod forsiden. Anvendelse af gødningen systematisk som dette vil sikre, at du ikke går glip af nogen pletter.

Sådan appliceres Scotts Starter Gødning

Sæd eller plant din græsfrø, kvist eller stik først. Græsfrø bør raked let, så frøene er 1/4 tommer dyb.

Hæld mængden af ​​gødning ind i din havefordeler, der dækker det område, du sidder på. Følg posens anvisninger for de korrekte beregninger for din specifikke applikation.

Påfør Scotts Starter Fertilizer ved at skubbe sprederen over det frøede område i lige gange. Sørg for at holde dig væk fra haver kanter, da denne type gødning ikke anbefales til andre planter end græsplæner. Prøv ikke at overlappe dine passerer med mere end 1 til 2 inches.

Vand gødningen ind i det nye græsareal ved at bruge en slange med en blød sprøjtedyse.

Gå ikke på den nye græsplæne eller aktiveret gødning, indtil området er tørret helt. Du bør holde væk fra nyplanterede græsplæner for at give frøene mulighed for at spire uden forstyrrelse, og du bør undgå at bringe gødning ind i dit hjem på dit tøj og sko.

Hvad er Milorganite Lawn Gødning?

Sammensætning

Milorganite er lavet af en halvfast rest af organisk materiale, som er et biprodukt af spildevandsbehandling. Gødningsværdien kommer fra kvælstof, fosfor og organisk materiale i spildevandet, der vindes op i spildevandsslammet.

Historie

I 1913 oprettede byen Milwaukee en kloakprovision, der forbinder alle kommunale kloakker, der centraliserer spildevandsrensning. Den nye aktiverede slamproces blev vedtaget til behandling af spildevand, men det producerede tonsvis af tørrede mikrobefaststoffer. Næringsstofanalyser bestemmer, at indholdet af materialet var ens i sammensætningen til kommercielle gødninger, og forskere begyndte at eksperimentere med biproduktet. Slutresultatet var Milorganite.

Fordele

Milorganite-producenter hævder, at der ikke er brænding af græs med over-anvendelse. Milorganite producerer en mørkegrøn, tæt græs uden at forårsage overdreven topvækst.

tilgængelighed

Milorganit kommer i pelletform. Det sælges i 36-pund tasker til privat brug, 50 pund tasker til det kommercielle marked og i bulkposer til applikation i stort område. Milorganit sælges også og tilsættes til andre kommercielle gødningsprodukter.

Godkendelse

Milorganite er godkendt af U.S. Environmental Protection Agency til distribution til enhver brug, herunder hjemhave.

Hvilken type gødning der skal bruges på kiwier

Kiwier kræver beskyttelse under plantning, men overlever frost og kolde temperaturer, når de etableres.

Site og plantning

Selv hårde kiwifrugter vinstokke har brug for varmt vejr og beskyttelse under deres unge. Plant disse vinstokke i midten af ​​foråret for at fjerne tidlige frostskader. Sæt dem i gryder eller i haven steder, der får fuld sol til dappled skygge, med god luftcirkulation. På udendørs steder skal man undgå lavtliggende områder, der opsamler kold luft og frost.

Jordnæring

Ifølge Oregon State University Extension gør kiwier bedst i hurtigdræning, lidt alkalisk jord, med en pH på 5,5 til 6,0. Stående vand fører til rodrot og død. Bland alle kiwi-plantepladser til en dybde på 3 fod med 1 fod af hurtigdrænet havemel, sand eller dekomponeret granit. Tilsæt 6 tommer organisk kompost eller rottet gødning til fugtbevarelse og startnæring. Jordtilsætningerne skaber en naturligt hævet seng for bedre dræning.

Start Gødning

Kiwifruer vinstokke reagerer godt på hyppige, tunge fodringer. Begynd at fodre planterne en måned efter plantning med 1 oz. af 10-10-10 gødning pr. plante. Stænk gødningen på jorden i en 12-tommers cirkel omkring hver plante og bland den i de øverste 2 tommer jord. Giv planterne gentagne månedlige tilførsler til midten af ​​sommeren. Vand altid planterne umiddelbart efter fodring.

Fortsat gødning

Genoptag feedings i det tidlige forår af andet år, med 2 oz. af gødning pr. plante. Gød en 18-tommers cirkel rundt om hver plante, og bland i de øverste 2 tommer jord. Forøg til 1/4 lb gødning og en 24- til 36-tommer cirkel i det tredje år og derefter. Følg samme tidsplan for månedlige feedings fra marts til juni eller juli og vand generøst efter fodring.

Sådan bruges organisk gødning

Til jorden i din have til en dybde på 8 til 12 inches for at løsne snavs og bryde fra hinanden klumper. Dette vil give rødderne masser af plads til at sprede sig ud.

Påfør kommercielle organiske gødninger over jordens overflade, efter producentens anvisninger. Den nødvendige mængde gødning vil være baseret på din have størrelse.

Tilsæt ikke-fremstillet gødning, hvis du ikke bruger en kommerciel gødning, ved at lægge 2 til 4 tommer over havenes overflade. Ikke-fremstillet gødning kan omfatte hjemmelavet kompost, komposteret gødning, godt rottede blade eller græsklipper og kløver.

Drej jorden for at blande i gødningen grundigt. Typisk tilsættes gødning på foråret, men hvis du bruger gylle, spredes den om efteråret og venter til foråret at blande den.

Tilsæt mere ikke-fremstillet gødning, hvis det ønskes, og især hvis du har sand- eller lerjord. Kompost og komposteret gødning kan forbedre kvaliteten af ​​din jord ved at tilsætte næringsstoffer, øge dræning og lette jordens konsistens, så roderne kan bevæge sig mere frit gennem det.

Sådan gødes planter i foråret

Figur det firkantede område af din planteplads for at bestemme den korrekte befrugtningsapplikationsrate. Mål længden og bredden og multiplicér disse to målinger sammen for at finde området. Gødningsmængder anbefalet på etiketten er forslag baseret på ansøgninger om et område på 100 kvadratmeter. Konsulter gødningspakken til den anbefalede ansøgningshastighed og juster anbefalingen for at passe til størrelsen af ​​dit voksende område. For eksempel, hvis dit voksende område er omkring 150 kvadratfod, multiplicer du den anbefalede ansøgningshastighed med 1,5.

Fugt jorden med vand inden påføring af gødningen, hvis jorden ikke allerede er våd.

Stænk den granulære gødning grundigt over jorden, fordel den jævnt i overensstemmelse med den anbefalede anvendelseshastighed. Hold gødningen ca. 6 tommer væk fra stilkene af alle planter og anvend gødningen ca. 1 fod til blomster og til drypslinjen for buske og buske.

Arbejd gødningen ind i jorden med håndraken for at indarbejde den og hjælpe den med at absorbere ned til plantens rødder.

SĂĄdan befrugte Clivia

Vælg en komplet og afbalanceret vandopløselig gødning beregnet til blomstrende kuplanter. Kig efter en garanteret analyse af 10-10-10. Enten et syntetisk eller organisk produkt er acceptabelt.

Bland gødningsvæsken eller krystallerne med lunkent vand i henhold til produktlabeldoseringsanvisningerne, men brug kun halvdelen af ​​den anbefalede mængde gødning til en fuld mængde vand. Dette forhindrer gødningen i at forbrænde de ømme rødder eller spore hurtigt, men svag løv vækst.

Gentag denne lette gødningsapplikation en gang om måneden hele året for at falde sammen med vandetid. Vand og befrugt clivia, når jordens overflade først føles tør for at forhindre overophedning og rodrotning.

Sådan bruges Frugt Træ Gødning Spikes

Sørg for at bruge gødningsspikes beregnet til din slags frugttræ. Citrusfrugtgødningsspidser vil have forskellige mængder gødning end gødningsstøvler fra stenfrugter. At have de rigtige typer gødning til den slags træer, du vokser, vil hjælpe træerne med at producere bedre.

Vælg hvor mange pigge du har brug for for hvert træ. Ifølge Jean-Marie Lespinasse og Evelyne Leterme har forfatterne af "Voksende frugttræer: Novel Concepts and Practices for Successful Care and Management" et tre-årigt træ behov for tre pigge, mens de er fire til fem år gamle. gammelt træ har fire til fem pigge. Når træet er seks eller ældre, giv det seks spidser om foråret.

Brug spidserne på træet, når det begynder at vise tegn på liv om foråret. Lespinasse og Leterme foreslår at vande jorden omkring bunden af ​​træet til en diameter på ca. 6 til 8 fod i 15 til 20 minutter.

Skub piggerne ind i jorden omkring træet 3 meter fra bagagerummet i en cirkel. Hammer dem i jorden og dække dem med 1 tommer jord.

Hjemmelavet Starter Gødning

Bland 2 dele blodmelat, 3 dele benmel og 1 del kelpmĂĄl i en plastikpail eller anden beholder, der har lĂĄg. For eksempel vil du bruge 2 kopper blodmel, 3 kopper knoglemĂĄltid og 1 kop kelpmĂĄltid.

Påfør 1 til 2 tsk. af blandingen tør i huller gravet til transplantationer. Hvis du planter frø i rækker, placer ca. 1 tsk. af starter gødning spredes hver 2 til 3 inches i rækken.

Bland 2 spsk. af starter gødning med 1 liter vand i en plante sprøjte for at anvende gødningen ved hjælp af bladet metode til fodring unge planter (anbringelse gødningen på planten blad). Hver plante skal bruge ca. 1 kop flydende gødning.

Husholdningsmiddel til plantegødning

Hæld 1 liter vand og 1 el. af Epsom salt i en 2-gallons spand. Rør til saltet opløses.

Tilsæt 1 tsk. af bagepulver, 8 oz. af sodavand og 1/2 tsk. af ammoniak til din spand.Rør til ingredienserne er kombineret.

Overfør din hjemmelavede plantegødning til en vandkande.

Vand dine planter med gødningen en gang om måneden.

Sådan Deep Root Gød et træ

Deep root befrugter ældre træer.

Gå til bunden af ​​træet og brug et målebånd til at måle 3 fod fra bunden af ​​bagagerummet. Tegn en linje på jorden eller læg et stykke snor i stedet. Gentag processen på hver side af bagagerummet, og forbind linjerne eller strengene til en firkant. Bør ikke huller inde i denne firkant for at forhindre rodskader.

Anbring en jordforbindelse på 1 til 2 tommer i en boremaskine og sæt skruen på jorden lige udenfor 3-fods området. Tryk på aftrækkeren på boret for at grave ned i jorden, indtil skruen er 1 til 1 1/2 fod dyb.

Fjern skruen fra jorden og gå ud 2 meter fra det første hul og bor et andet identisk hul. Gentag processen i en lige linje, indtil du når 2 meter forbi slutningen af ​​trægrene.

Gå tilbage til bunden af ​​træet og start en anden linje med huller, der er 2 meter væk fra den første linje. Fortsæt med at bore huller, indtil du har et firkantigt gitter omkring hele træet, med hvert hul på 2 fod fra hinanden.

Fyld hvert hul med 2/3 tsk. af en 18-8-8 granulær gødning. Derefter vand hvert hul godt for at begynde at opløse gødningen.

Genopfyld hullerne med jorden, der blev gravet op af sneglen, eller med yderligere overflade, hvis det er nødvendigt.

Video Instruktioner: TRICK OR TREAT SWITCH UP CHALLENGE | We Are The Davises.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar