Til Vs. Ingen Tillplantning

Til Vs. Ingen Tillplantning

I Denne Artikel:

At tillade eller ikke at till...

Der findes en livlig debat blandt gartnere om, hvor meget jorden skal forstyrres for vellykket havearbejde. Tilling jorden før plantning kan hævde at være den traditionelle metode, men ingen-till-advokater har vundet jorden. At kigge på hver praksis og fordele og ulemper ved begge er den eneste måde, hvorpår gartnere kan bestemme deres eget forløb.

tilling

Få et barn til at gøre arbejdet

Uanset om det er med en gaffel eller en rototiller, er den grundlæggende idé den samme; tiling jorden indebærer at grave ned til dybden rødder vil gå (root zone) og dreje det over. Forkæmpere hævder, at dette løsner jorden korrekt til luftning og giver mulighed for behagelig plantevækst. Sørg for, at jorden ikke er for våd, eller at jorden vil gøre klodder af mudder med lidt anden fordel.

No-Till Methodology

Løs jord i ét pass med en traktor

Er "no-till" virkelig ingen-till? Nå, ikke ligefrem. For en grundareal, der ikke er blevet høstet før, er jorden sandsynligvis for svær at poke et par frø i huller og forventer, at glade planter kommer op. Men når jorden er blevet løsnet rigtigt en gang, understreger fortalerne, at jorden kun har brug for regelmæssige tilsætninger af al vigtig biomasse, som kompost og blade, for at forblive optimal for havevækst. Orme og planterødder gør et bedre arbejde med at holde jorden luftet og let, siger ingen-till-hengivne.

Tilling Fordele

Ikke optimalt for begge metoder

Tilling udrydder voksende ukrudt, blander jorden for ensartet konsistens og sikrer, at den er løs nok til plantevækst på én gang. Organisk stof blandet i jordklods dekomponerer hurtigere end det, der ligger på overfladen, hvilket gør det biologisk tilgængeligt for planterne meget hurtigere.

Tilling Ulemper

regnorme

Ironisk nok vil tilling for at fjerne overfladens ukrudt forværre værkproblemet senere, da ukrudtsfrøene i det opslidede snavs nu udsættes for solen, hvor de kan spire. Tilling, især med maskiner, kan skabe komprimeret jord (hård pan) lige under blades rækkevidde. Opbrydning og blanding af jorden forstyrrer den delikate habitat for regnorme og andre gavnlige organismer. Erosion og "støvskål" -betingelser kan skyldes små jordpartikler, der ikke er beskyttet på overfladen.

No-Till Gardening Fordele

Nej, hunden er ikke den rigtige biomasse

Ikke-tiltalte påpegere, at ukrudtsproblemer er næsten en ting fra fortiden, så længe tilsætningerne af biomasse ikke indeholder levedygtige frø. Det svampede toplag af ufortyndet jord holder vand lige, hvor rødderne har brug for det mest, og de uforstyrrede gavnlige jordorganismer blomstrer. Der er en vis mængde arbejdskraft, der er reddet ved ikke at vende jorden før plantningen.

No-Till Ulemper

No-Till i naturen

Insekt- og svampe skadedyr kan være opmuntret, hvis brugt afgrøder ikke fjernes og komposteres varmt, før de vender tilbage til plottet. Så bugs og snegle har masser af steder at skjule med ikke-beplantet jord. Lighter-than-ground-color mulch kan sænke opvarmning af jorden i foråret. Direkte sådning nogle planter kan være problematisk, da spirerne skal forhandle deres vej til solen gennem overskydende forfaldende plantemateriale. Alt det komposterende biomasse på toppen af ​​jorden gør haven til at se rodet ud til det uoplyste.

Måske har begge metoder deres rette sted i havearbejde. Direkte såning har ofte brug for den jævne, rene, små partikelformede jord i en tiled garden. Men transplantationer kan sætte pris på den naturlige mulch omkring dem fra et ikke-dyrket vækstmedium.

Video Instruktioner: .

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar