Lily of the Valley's symbolik

Lily of the Valley's symbolik

I Denne Artikel:

Lily of the valley er en lavt voksende flerårig plante, der vokser fra et rhizoom. Det foretrækker skyggefulde pletter og kan spredes til dannelse af store kolonier, hvilket gør en god grundbeklædning under træer. Planten sender blomsterstammer i maj, hvorefter små, hvide, klokkelignende blomster blomstrer berømt for deres søde duft.

Flower of May

Lily of the valley er fødselsblomsten i maj måned. Den anden del af sit videnskabelige navn, Convallaria magalis, betyder "det der tilhører maj". Traditionelt fejrer franskmændene den første dag i maj ved at købe en buket eller krukke af blomster fra blomsterhandlere og gadehjørneforhandlere. Blomsterne ses som en heldig charme, der hedder en "porte-bonheur", der betyder bogstaveligt "lykkedesigner", ifølge FrenchGardening.com. Det franske sprog lånte også navnet "Muguet des Bois" til en meget elsket Coty duft, der lugter som lilje i dalen.

Bryllupsblomst

Lily of the valley vælges ofte som et bryllup blomst, både for sin elegance og delikatessen af ​​dets duft. I blomstersproget repræsenterer liljen i dalen en "tilbagevenden til lykke", måske fordi denne tidlige blomstrer er en hylder for foråret. Ifølge legenden trækker liljen af ​​dalen ud nattergalen, hvilket fører ham til at vælge sin kompis.

Kristen symbolisme

Som mange andre hvide blomster symboliserer liljen af ​​dalen renhed, ydmyghed, kyskhed og sødme. I kristen symbolik repræsenterer dalens lilje Advent eller Kristi komme, fordi blomsterne fremstår så tidligt om foråret. Et navn på liljen i dalen er "vores dame tårer". Deltageligt blev dalens lilje skabt af tårerne, der blev skubbet af Eva, da hun blev kastet fra Edens Have.

Lily of the valley kaldes undertiden "stige til himlen" på grund af den måde, hvorpå blomsterne dingle af deres stilke og ligner små trin. I Irland kaldes planterne undertiden som "feestiger", ifølge BirthFlowersGuide.com. Andre navne til lilje i dalen er maj liljer og maj klokker.

Brug som ornament

Lily af dalen kan findes på paterae, cirkulære eller ovale ornamenter, som enten blev udskåret eller indlagt på møbler. Ifølge Deanne Levison, forfatter af "The Symbolism of Floral Inlay" i Magazine Antiques, indrettede tidlige amerikanske møbelproducenter deres arbejde med unikke blomsterdesign, hvilket afspejler optimismen og ånden i det nye land. Oftest afbildede disse blomsterindlæg hårde, søde duftende forårsblooming blomster. Paterae of Lily of the Valley er blevet fundet på borde og skænke i flere af kolonierne. Til producenterne og brugerne af disse møbler repræsenterede dalens lilje sandsynligvis glæden om foråret.

Video Instruktioner: Legends and Facts about the Lily of the Valley..

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar