Small Walled Garden Ideer

Small Walled Garden Ideer

I Denne Artikel:

Bare fordi du har en lille, lukket have, betyder det ikke, at det ikke kan være centrum for dit udendørs landskab. Arbejd med pladsen til at skabe en farverig have med blandede sorter af blomster, planter og buske.

Sørg for, at der er en afbalanceret kombination af højder, bredder, farver og teksturer. Langs murens kant vokser højere planter som dværgceder eller gran. Glem ikke at bruge væggen som ekstra plads til foring af blomsterfyldte potter.

FlerĂĄrig have

Små murede haveområder er det ideelle sted for dyrkning af flerårige haver. Flerårige blomster giver en langvarig tilføjelse til rummet og varianterne af flerårige blomster er enorme.

Hvert år kommer de flerårige blomster tilbage stærkere og højere, hvilket skaber en ny og dejlig tilføjelse til den murede have. Inde i den murede have tilføjes et flerårigt træ, som f.eks. En japansk ahorn. Disse cascading træer skaber skygge og de flydende lemmer bølger over haven for et fantastisk design.

Hardy flerårige blomster som daylilies og coneflowers er lyse og muntre blomster at plante i haven væggen. Plant disse stauder to til tre i træk for at sprede sig over tid og udfylde rummet. Voks krybende vinstokke som sedum at væve og meander rundt i haven væggen til en frodig og levende plante.

Spiselig have

Opret en varm sæson spiselig have inden for det murede rum. Grøntsager som bønner, agurker og peberfrugter tilføjer farve til rummet, samtidig med at der serveres mad til daglige måltider. Langs kanterne af den murede have plantes cherrytomater til at dryppe over væggene. Den lille væg giver støtte til tungere frugter, som zucchini og squash.

Inde i haven er også det perfekte sted for dyrkning af en urtehave. Urter behøver ikke meget plads og gør det godt, når de smækkes sammen i jorden. Flerårige urter som mynte, salvie og dill er duftende urter til at plante. Årlige urter som basilikum og koriander fungerer godt gemt i beholdere til at placere langs væggen. Brug af containere frigør plads til andre edibler.

Ornamental Grasses

Det store ved ornamental græs er, at de trives på forsømmelse og kommer tilbage hvert år fyldigere. Ornamental græs kantet langs en havevæg skaber en lunefuld og lys føler til rummet.

Blå havre græs har smukke blade, der ser dejlige langs grænsen eller gemt i et hjørne af haven. Fountain græs, med sin kanin hale blomster, er blødt, hovdannende og et ekstremt hårdt græs. Hårgræs er en anden ideel prydplante græs at vokse langs det lille murede rum. Dens hårlignende tekstur og pæn mund har attraktivt løv for et lunefuldt strejf til haven.

Video Instruktioner: Small garden pots.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar