Krav til plantning af korn fra frø

Krav til plantning af korn fra frø

I Denne Artikel:

Corn Field

Frisk sød majs er en godbid, og majs fra din egen have bliver ikke friskere. Majs er en udfordrende afgrøde at vokse til hjemmet gartnere. Det kræver en lang sæson, masser af sol, rig jord og masser af plads. I modsætning til andre grøntsager som tomater, peber eller squash, er det kun muligt at dyrke kun tre eller fire majsplanter. Hvis du opfylder de grundlæggende krav til voksende majs, vil du blive belønnet med en rigelig høst.

Lang nok vækstsæson

Majs er en varm sæsonafgrøde. Det har brug for varme temperaturer at vokse, udvikle ører, pollinere ørerne og sætte kornfrøene efter bestøvning. Det er ikke en afgrøde, der transplanterer godt, så det er bedre at starte frøet i jorden godt efter den sidste frost i foråret. Hvis du bor i et område med sene forårsfrost og tidlige efterårsfrost, plantes en sort, der modnes på kort tid. Korn modnes fra 75 dage til 105 dage.

Rig jord i en solrig beliggenhed

Corn kræver en solrig beliggenhed med otte timers sol om dagen. Mindre end det, og majsen vil fortsætte med at vokse, men det vil bremse og må ikke nå sin fulde højde før det blomstrer. Tilsæt masser af organisk stof og kompost til jorden. Arbejd det godt før plantning. Det er svært at ændre dårlig jord efter majsen er blevet plantet.

Mellemrum

Plante kimplanter 3 inches fra hinanden og tynde til en fod fra hinanden, når frøplanterne er 12 inches høje. Rækker skal være 36 inches fra hinanden. Ørene fremstilles på grene af planten. Hvis planterne er overfyldte, produceres mindre ører. Plant i blokke i stedet for i lange rækker. Hvis nok kornplanter ikke er tæt nok til hinanden, vil planterne ikke pollinere ørerne ordentligt, og majs vil ikke blive produceret. I modsætning til tomater eller peber, fortsætter majs ikke med at producere - en afgrøde en sæson fra hver plante er alt hvad du får.

Regelmæssig gødning og vand

Dage over 90 grader og lav luftfugtighed forhindrer majsen i at bestøve. Korn har kvaster på toppen af ​​majsstænglen, som er de mandlige blomster. De kvindelige blomster er majs og majs silke. Kvastene skur pollen, der falder på silken, og en kornkorn er født. Tørt, varmt vejr tørrer majsen, inden det når silke og tørrer silken ud, så majsen ikke holder fast.

Video Instruktioner: Træer og buske i hønsegårde.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar