Flerårige planter og buske

Flerårige planter og buske

I Denne Artikel:

Lilla kongeblomstrer i blomst.

Efter plantning har flerårige planter og buske evnen til at vokse år efter år til en langvarig tilføjelse til haven. Vokset i en bred vifte af størrelser, former, farver og teksturer, er der flerårige planter, der vokser i hver sæson for at få landskabet i blomst og med farve hele året. Mange flerårige planter er tørke-tolerante for at modstå begrænsede mængder fugt. De vokser typisk bedst i solen og kræver godt drænet jord for at blomstre og trives.

Butterfly Bush

Butterfly bush (Buddleia davidii) er en flerårig busk med en hurtig vækst og medium til grov tekstur. Det har en afrundet form og arching grene, der gør for en stor flerårig busk sort. Butterfly buske vokse op til 10 meter høj og nå en maksimal bredde på 8 fod. Den grå til grøn ovalformet, forårsbloemende løv på sommerfuglbuske vokser 4 til 10 tommer lang og efterfølges af de lyse sommerblomstrende blomster. De 4- til 10-tommer brede paneler på sommerfuglbusken er klyngeagtig og vokser i en bred vifte af farver, herunder lilla, lilla, hvide, gule og rosa. Butterfly buske er tørke-tolerante buske, der har blomster, der vokser på ny vækst. De vokser bedst i fuld sol og fugtig, godt drænet jord, men tolererer en bred vifte af jordarter. Butterfly buske er egnet i USDA zoner 5 til 9.

Lilla Coneflower

Lilla kongeblomstrer (Echinacea purpurea) er en flerårig blomst, der vokser i USDA zoner 3 til 9. De har en klumpende vækst vane og når en højde på 6 fod høj og spredes 1 til 3 meter bredt. Lilla kongeblomster har 5-tommers daisy-lignende lyserøde til lilla blomster, der blomstrer fra midsommer til tidlig efterår. Omkring de lilla keglestråler er den orange til kobber central kegle, der tiltrækker winged skabninger som sommerfugle og humlebier til haven. Lilla kongeblomster er i stand til at tolerere en bred vifte af forhold, herunder varme, fugtighed og tørke. De vokser bedst i fuld sol og godt drænet, dyb jord. For at fremme en lang blomstringsæson døde de brugte blomster så snart de er mærkbare.

Showy Stonecrop

Showy stonecrop (Sedum spectabile) er en flerårig plante, der er egnet i USDA zoner 4 til 9. De vokser i opretstående klumper, der når 1 til 3 meter høj og bred og blomstrer fra august til efterår. Showy stonecrop har dybe pink 3- til 6-tommers blomsterklynger, der består af små stjernelignende blomster. Den saftige-lignende løv af prangende stonecrop er tyk og spænder fra blå til grøn. Showy stonecrop vokser bedst i fuld sol og godt drænet jord, der er neutral til alkalisk i naturen. De tolererer også tunge lerjord.

Video Instruktioner: .

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar