Peony Growing Tips

Peony Growing Tips

I Denne Artikel:

Peonies er tykt petaled, duftende blomster.

Peony planter giver en smuk blomst og stærk duft indpakket i en pakke. Den pæne sårblomst af pæonen ses i sene forår. Peonies stammer fra Kina og producerer løv, der vokser til en højde på 3 til 4 fod. Peonies foretrækker fulde solsteder, men tolererer delvis skygge steder efter etableringen. Peonies tolererer ikke transplantation godt, så omhyggeligt vælge et sted, der gør det muligt for planten at trives uforstyrret i landskabet.

Jord

Tilsæt organiske ændringer som tørvemos, gødning eller kompost til pæonplantningsstedet. Selvom peonies vil vokse i tungere lerjord, indbefatter ændringer øger plantens helbred. En organisk jordbund fremmer god produktion af blomster og øgede blomster.

myrer

Myrer vises undertiden på pioenplantenes store blomster. Dette er ikke en angreb af myrer, der har valgt at spise blomsten selv. Disse insekter munching på nektar produceret af blomsten. Når du skar blomster til brug indendørs, skal du tippe blomsten på hovedet og forsigtigt ryste den for at fjerne eventuelle myrer. En let spray af vand i køkkenvasken fjerner eventuelle yderligere fejl.

Indledende plantning

Peony planter foretrækker at blive forstyrret så lidt som muligt, så vælg den perfekte placering før plantning. Vælg et websted med fuld sol eller let dappled skygge. Peonies vil ikke producere gode mængder af store duftende blomster på skyggefulde steder. Plant pæoner i efteråret ved at grave 12-tommer dybe huller for at rumme større rotte planter. Undersøg rødderne for rødfarvet nubs og plant pioen til at placere disse øjne 1 til 2 inches under jordoverfladen. Fyld om planten omhyggeligt med ændret jord og tilsæt et mulchlag for at holde jorden kølig.

Bakker op

Indsæt pæoner i slutningen af ​​foråret, efter at blomster begynder at ses. Peony blomster er ret store og vil bøje stilke med vægten af ​​blomsterne. Brug bløde kludstrimler eller polstret tråd for at beskytte stængler.

Blodfejl

Hvis du bemærker mangel på blomster på pionen, skal der behandles en række problemer. Rødderne kan placeres for dybt på grund af tilsat dæklag og akkumuleringer af organisk materiale over tid. Tjek omliggende træbaldakiner og planter for at evaluere tilgængelig sollys. Overdreven mængde kvælstof kan også medføre nedsatte blomstrer.

Gødning

Peonies drage fordel af en årlig anvendelse af lavnitratgødning. Vælg en vandopløselig 5-10-5 gødning, der skal påføres omkring planten, når nye stængler når 3 inches i højden. Begræns anvendelsen af ​​kvælstofbaseret gødning til denne specifikke type gødning. Gødningspakker liste ingredienser på en tre-tal kode måde at referere mængden af ​​nitrogen, fosfor og kalium som en procentdel af næringsstoffer indeholdt i pakken.

Video Instruktioner: Easy Tips for Growing Peonies.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar