Udendørs planter, der er giftige for kæledyr

Udendørs planter, der er giftige for kæledyr

I Denne Artikel:

For vandrende udendørs kæledyr er der mange farer. Mange gartnere og dem, der sporer deres landskab, er klar over, at der er giftige planter. Giftige planter kan ikke kun gøre dit kæledyr syg, de kunne være dødelige. Tjek før plantering for at se om dine valg er en del af listen over planter, der er giftige for kæledyr.

Larkspur

Larkspur (Consolida ajacis) er fra buttercup familien og en del af 40 arter af Consolida. Det er en årlig plante, der er let at dyrke og en kolibri attraherer. Blomster er på 2- til 3-fods pigge i blå, hvid, pink og lilla. De vælges typisk for senge og grænser. Hos mennesker kan løvet give kontakt med udslæt. For kæledyr er frøene giftige. Blade og blomster kan forårsage maveproblemer, hvis de spises, og løvet er giftigt for kvæg.

Efterårskrokus

Efterårskrokus (Colchicum autumnale) er fra liljefamilien og har 45 arter af planter. Det er en flerårig med lilla, lyserøde eller hvide glasformede blomster 5 til 7 inches lange. Det bruges som en enghave eller som farve gennem et plantedæksplante. Alle dele af dette plante kan forårsage hudirritation ved berøring og være giftig hvis de spises.

pigæble

Jimsonweed (Datura stramonium) er fra nætterhadefamilien og er en let voksende årlig. Der er trompetformede lilla blomster, og planten får 3 til 4 meter høj. Det er en ildelugtende plante med lugtende blomster. Det anvendes typisk i tørrede blomsterarrangementer og anvendes i Europa til hyoscyaminalkaloide lægemidlet. Alle dele af jimsonweed er giftige. Børn kan forgiftes af blomsternektar, og kvæg er døde, der spiser det. Hududslæt kan komme fra sap. Lugtende blomster giver ofte hovedpine.

Cut Leaf Philodendron

Klippebladet philodendron er et hurtigt voksende stedsegrønne flerårige, der er en del af 200 sorter af philodendron. Den har glatte blade op til 3 meter lang og lilla-rød spathe med små blomster. Det kan få 15 fod højt. Den bruges som en populær containerfabrik i kontorer, men kan også bruges udendørs. Sap fra en filodendron kan forårsage hudirritation, og planten er giftig, hvis den indtages.

Castor Bean

Castor-bønneplanten (Ricinus communis) er en hurtigt voksende stedsegrøn årlig, der får op til 40 meter høj og 15 meter bred. Den har blanke lilla eller rødgrønne blade 12 til 30 tommer brede og grønlige gule blomster på 8- til 18 tommer høje spidser. Det bruges til at have en tropisk haveoplevelse. Castor-bønneplanten indeholder den mest giftige af de naturligt forekommende kemikalier. Alle dele er giftige. Frøene er meget giftige. Det bør aldrig være brugt omkring børn eller kæledyr.

Video Instruktioner: KAN MENNESKER BO PÅ MARS?.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar