Organiske Gødninger

Organiske Gødninger

I Denne Artikel:

Frø er tilgÌngelige i økologiske og ikke-organiske sorter.

Økologisk Vs. Ikke-organisk frø

At plante en grøntsags- og frugthave er en givende hobby, der producerer frisk mad lige fra dit landskab. Nür du starter haven fra frø, kan du vÌlge enten økologiske eller ikke-organiske frø, hver med sine egne fordele.

Økologiske frø

Certificerede økologiske frø mÌrket som organisk skal overholde de nationale organiske standarder. Generelt kan organiske frø ikke behandles med syntetiske pesticider og gødninger, medmindre de er tilladt af NOP. Økologiske frø produceres af økologiske frugter og grøntsager.

Ikke-organiske frø

Ikke-organiske frø kan behandles med syntetiske pesticider eller produceres fra behandlede planter. Frø, der ikke er mÌrket med ordet økologisk, er sandsynligvis ikke økologisk dyrket. Hündter behandlede frø forsigtigt, vask dine hÌnder efter at have rørt dem. Brug ikke dem og hold dem uden for børns rÌkkevidde.

Fordele

Økologiske landbrugere bruger ikke syntetiske pesticider og gødninger og forurener ikke strømme, floder og underjordiske kilder sü meget som ikke-økologiske landbrugere. Ikke-organiske frø er typisk billigere end organiske frø og er mindre modtagelige for sygdoms- og insektskader.

Organiske Gødningsfakta

Identifikation

Organisk gødning er en jordÌndring lavet af dyre- eller plantematerialer. Dens primÌre funktion er at give nitrogen til voksende planter.

Fordele

Organisk gødningers langsomt frigivelse af nÌringsstoffer fører til mere effektiv anvendelse. Korrekt anvendelse kan ogsü føre til mindre gødning afløb i lokale vandveje og pege pü forurening af vandborde.

Funktioner

Dyrgødning og plantebiprodukter omfatter størstedelen af ​​organiske gødninger. De fleste komposteres og tørres før brug. Ansøgningen er lavet i tør eller flydende form.

typer

Nogle forberedte organiske gødninger anvendes før sådd og nogle under plantens vækst. "Grøn gødning" består af dækafgrøder eller ukrudt, der gentagne gange er pløjet under. Denne praksis, kaldet forældet frøbedyrkning, giver nitrogen og styrer væksten af ​​ukrudt.

Betydning

Økologiske næringsstoffer er en del af udøvelsen af ​​et bæredygtigt landbrug, hvis formål er at dyrke afgrøder uden behov for kemisk kontrol. Inter-plantning og brug af sygdomsresistente og indfødte sorter er companion strategier.

MisforstĂĽelser

Ikke alle organiske gødninger er helt naturlige; mange indeholder syntetiske eller kemiske ingredienser godkendt af U.S. Department of Agriculture. Anvendelse af organiske gødninger skal vÌre designet til at imødekomme behovene hos en bestemt jord; Jordprøver anbefales før brug.

TilsÌtning af organisk gødning til have

SĂĽdan blandes organisk jord

Rengør trillebør grundigt af eventuelle udenlandske affald, som kan forurene den organiske jordblanding. Lad trillebürets indre tørre helt i et solrigt omrüde.

TilsÌt ca. fem skovl fuld af kompost til trillebørsen.

TilsĂŚt to skovl fuld af sphagnummos til komposten.

Bland i 2 kopper blodmel og 2 kopper benmel.

Brug haven hakke og bland de tørre ingredienser grundigt.

Tilsæt vand fra haveneslangen til toppen af ​​blandingen, og bland alt sammen, indtil det er fugtigt. Lad ingredienserne sætte op i op til en uge, så ammoniakgasen, der er dannet af blodmelet (eller anden kvælstofkomponent) kan sprede sig.

Opbevar den organiske blanding i en forseglet opbevaringsbeholder. Overdreven fugtighed skal opbevares fra den organiske jordblanding, sĂĽ nĂŚringsstoffer ikke lĂŚkker ud af jorden.

SĂĽdan tilberedes jord til en organisk have

Til det naturlige snavs, sü det er blødgjort til mindst 2 meter under overfladen, ved hjÌlp af en spade til mindre, nemme at arbejde rum eller en rototiller til større omrüder eller nye senge. For hürdt jord skal man overveje at vandre omrüdet om natten og klare sig tidligt om morgenen, nür jorden er mest bøjelig.

Tilsæt lige dele kommercielt forberedt havejord og sand på toppen af ​​det naturlige snavs. Denne kombination fremmer sund dræning og forhindrer rodrotning.

Tilføj en halv tommer sprinkling af organisk materiale som tørrede blade og grÌsklipper og til jorden godt at blande ingredienserne sammen.

Test jorden for at bestemme dens pH (surhedsgrad) og eventuelle manglende nÌringsstoffer. Følg instruktionerne i testpakken for at sikre nøjagtige resultater. I almindelighed trives grøntsager i en neutral pH, citrusplanter foretrÌkker en sur jord, og nødder trÌer og bÌr trives i en mere grundlÌggende jord.

Kontakt et planteskole for at bestemme passende pH- og nÌringsniveauer for det, du vil plante og de nødvendige organiske ingredienser til jordtilskud. Ingredienser kan omfatte kaffe til justering af pH, gødning til at tilføje mineraler som zink eller melasse for at supplere jorden med jern.

Hvad er nedbrydende organisk stof i jord?

Kompost er rig pĂĽ decaying organisk materiale.

Funktioner

Livsorganismernes vÌv er rige pü vigtige nÌringsstoffer. Din krop indeholder for eksempel masser af sukkerarter, proteiner, nukleinsyrer og lipider (fedtstoffer), som bakterier og svampe kan bruge til deres ernÌring. Nür en organisme dør, forsvinder de forsvar, der opretholdes mod mikroorganismer, mens de er i live, at fungere, sü svampe og bakterier begynder at fordøje organismens rester. Affald som afføring indeholder ogsü en rÌkke nÌringsstoffer, som nedbrydere kan bruge.

Fungere

Da svampe og bakterier bryder op rester og affald fra andre organismer, inden de ogsü dør pü deres tur, genbruges de vigtige nÌringsstoffer som nitrogen og fosfor tilbage i jorden.Denne nedbrydningsproces beriger jorden, sü den kan opretholde mere planteliv.

Overvejelser

I kemi refererer ordet organisk til carbonforbindelser. Da alt liv er sammensat af carbonforbindelser, er livets kemi i det vĂŚsentlige organisk kemi, og organisk materiale er materiale, der kom fra en engang levende organisme. Udtrykket organisk stammer fra det 18. ĂĽrhundredes tro, der hedder vitalisme, som fastholdt, at processer i levende organismer var fundamentalt forskellige fra andre kemiske reaktioner. Denne tro er lĂŚnge siden blevet diskrediteret, men udtrykket organisk er brugt op til denne dag.

Økologisk grÌsplÌnebehandling

Koste

Økologiske grÌsplÌnebehandlinger har en lidt større udgift end deres kemiske modstykke.

Fordele

Organiske grÌsplÌnebehandlinger kan effektivt behandle grÌsplÌner uden brug af syntetiske kemikalier, der er hürde pü miljøet.

Hvordan det virker

Økologiske grÌsplÌnebehandlinger tilføjer nødvendige nÌringsstoffer til jorden og forbedrer ogsü jordens organiske indhold, hvilket er vigtigt for at bevare fugt og udvikle et sundt rodsystem.

Ansøgning

Ligesom enhver kemisk grĂŚsplĂŚnebehandling anvendes organiske grĂŚsbehandlinger enten som en spray eller granulĂŚr form.

Anvendelser

Økologiske grÌsplÌnebehandlinger er tilgÌngelige for effektivt at befrugte grÌsplÌner eller til at løse almindelige skadedyrsproblemer.

Hvornür skal man tilføje organisk gødning

At lave økologisk kompost

Hvordan man bygger organisk jord

Økologiske grøntsagskrÌvende krav

Jord

Ifølge Landbrugsministeriet, for at planter kan betragtes som certificeret økologisk, kan jorden ikke behandles med forbudte stoffer i tre ür før den første høst. Forbudte materialer omfatter syntetiske eller kemiske gødninger, pesticider og spildevandslam. I stedet skal planter dyrkes med naturlige gødningsstoffer som jordfisk, kelp, kaffe, melasse, naturlig knoglemel og økologiske komposter.

Frø

Organiske planter kan ikke vÌre genetisk manipulerede organismer (GMO'er). Denne begrÌnsning er placeret pü grund af GMO's manglende evne til at reproducere, hvilket giver sig selv en uholdbar ressource. I stedet skal organiske frø naturligt produceres fra organiske planter gennem bestøvning. Landbrugere, der ønsker at skabe en selvbÌrende gürd, kan leje bier i blomsterperioden for at optimere naturlig bestøvning.

Skadedyrskontrol

Pesticidrester, der overstiger 5 procent af ØPA's tolerance, er forbudt pü certificerede økologiske grøntsager. I stedet skal der anvendes naturlige skadedyrsbekÌmpelsesmetoder. Naturlige pesticider süsom visse sÌber og urteekstrakter kan püføres direkte pü planter. Desuden kan skadedyrsbekÌmpende planter som visse urter plantes sammen med afgrøder for naturligvis at holde bugsene i bugt.

Hvad er fordelene ved organiske frø?

Økologiske frø er fri for syntetiske kemikalier som pesticider, der gør dem sundere for mennesker og bedre for miljøet.

Organic Compost Soil Aeration

Video Instruktioner: NPK-gødning.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar