Meldug på citrus træer

Meldug på citrus træer

I Denne Artikel:

Sunde citrus træer har grønne blade.

Meldug på citrus træer kan forårsage reduceret plantevækst og sundhed, lemmer skade og frugt skade. Det kan gøre din frugt uspiselig, i værste fald, og få træet til at se grimt i bedste fald. Træer kan opleve mange typer (og farver) af meldug, så lær hvad du skal se efter for at holde dit træ sundt.

årsag

De fleste meldug på citrus træer vises på bladene og er forårsaget af en svampesygdom. En type skimmel, sort skimmel, indikerer et insektproblem i stedet. For at behandle svampen skal du bestemme den relevante årsag, fjerne årsagen fra miljøet og behandle sygdommen.

Sooty Mold

Den såkaldte sooty mold er let identificeret ved sin mørke sort farve. Denne sygdom kan påvirke bladene og frugterne af dit citrus træ, afhængigt af når det ser ud. Bladlus, hvalfluer og andre insekter dækker dit træs blade og bark og udskiller et slib. Som slime-malmene får det den sorte sooty skimmel til at dukke op. Texas A & M foreslår, at gartnere kontrollerer sooty skimmel på blade ved at skylle dem med vand eller med insekticid sæbe. Hvis frugten er plettet, er det for sent, så noter Texas A & M.

Farvet Meldug

Som Purdue University noter kan citrontræer udvikle blå, grøn eller lyserød skimmel på bark eller blade. Dette er alle underarter af penicillium. Citrus træer, som de fleste andre typer af woody planter, kan nogle gange få pulveriseret meldug. Hvis bladene på dit træ bliver overtrukket i et hvidt pulverformigt stof, har du pulverlak.

Behandling

Mens du kan bruge insekticid sæbe og vand til at behandle insekt skadedyr, der forårsager sooty skimmel, vil du sandsynligvis brug for kemikalier til andre typer skimmel. Hvis du kun ser en del af dit citrus-træ med form på blade eller grene, beskær du det lemmer væk. Hvis problemet fortsætter, køb et passende fungicid. Ohio State University Extension anbefaler dem, der indeholder triadimefon, triforin eller propiconazol til pulverformig meldug.

Forebyggelse

Svampe spredes bedst i varmt, vådt vejr og er mere tilbøjelige til at ses om foråret end om sommeren. Undgå at vandre dit citrus træs blade til enhver tid, da dette kan gøre dem mere følsomme over for meldug. Sørg for, at træet er plantet i et område, hvor det får god luftcirkulation, så luft kan blæse bakterier og svamp gennem træets grene. At holde træet vandet og befrugtet forhindrer også spredningen af ​​sygdommen.

Video Instruktioner: Guide i dyrkning af bær i den lille have..

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar