Iris Blomstersygdomme

Iris Blomstersygdomme

I Denne Artikel:

En fælles iris

Der er mange sorter af iris. Den største forskel mellem sorterne er, om planten starter fra en pære eller et rhizoom. De mest almindelige irispærer er den japanske iris og den hollandske iris. Bulb iris vil gå i dvale for en del af året med en del af den lagede pære tilbage i jorden. Rhizome iris 'har tykke rodstykker med blade der kommer ud af enden. Den skæggede iris er et eksempel på rhizom-sorten. Alle sorter kan blive smittet med forskellige sygdomme

Bakteriel Blad Spot

Bakteriebladspot er forårsaget af bakterierne Xanthomonas tardicrescens. Pletterne på bladene ser vandopblødt ud og udvides, når vejret er vådt. Pletterne stopper dog at udvide, når det tørrer udenfor. For at kontrollere bakteriel bladplet anbefales det at fjerne inficerede blade og undgå overliggende vandingsteknikker.

Botrytis Rhizome Rot

Botrytis rhizomrotten forårsages af Botrytis convoluta. Denne sygdom får få blade til at forekomme i foråret. Hvilke blade der vises vises gul, brun og dør derefter. De inficerede blade udvikler også gråmasser af svampesporer og rhizomesrotten. Store blanke sorte strukturer kaldes scloerotia form på de inficerede rhizomer. Den eneste metode til kontrol er at ødelægge alle inficerede planter eller plantematerialer.

Crown Rot

Kronrot har symptomer, der forekommer både over og under jorden. På planten bliver bladene gule, visner og dør. Dette begynder på det tidspunkt, hvor iriserne er i blomst. Hvis planterne er gravet op, vil rhizomerne være slimede og rancid-ildelugtende. Dette er kendt som blød rot. Shriveled, tør og rottede jordstammer er kendt for at have hård rådne. Blød rot er forårsaget af bakterier, mens hård råd er forårsaget af svampe. Kontrol for hver type involverer spredning ugentligt med et allround fungicid som Bayer Advanced Disease Control. Fjernelse af inficerede blade og planter anbefales, hvis infektion fortsætter.

Leaf Spot

Didymellina leaf spot er en svamp, der forårsager ovale pletter med rødbrune kanter og gråcentre. Disse pletter bliver så rigelige, at bladene bliver for syge og dør. Den bedste metode til kontrol er at fjerne og ødelægge inficerede blade. Derudover anbefales anvendelse af chlorothalonil propiconazol, triadimefon eller mancozeb, når bladene er vokset til 6 til 8 tommer lange.

Vira

Iris mild mosaik eller iris alvorlig mosaik kan påvirke blomster og stilke. Stunting kan forekomme sammen med blomst misfarvning og crumpling. Iris overlever typisk disse vira, men hvis infektionen er for alvorlig, skal planten destrueres.

Video Instruktioner: .

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar