Sådan fejler du bønner med gule blade

Sådan fejler du bønner med gule blade

I Denne Artikel:

Polbønner gør en god tilføjelse til enhver have, da de er nemme at dyrke, kræver ikke meget plads, medmindre du planlægger at konservere og give en rigelig høst. Gartnere sætter pris på den frodige, grønne løv, som polbønner tilbyder; Men når der kommer gule blade, skal man handle hurtigt for at bestemme årsagen og behandle tilsvarende. Gule blade på polbønner betyder ikke nødvendigvis, at bønnerne er ved at dø, men uden hurtig opmærksomhed kan det give ugunstige resultater i bønneproduktionen og plantens død.

Over-vanding

Bestem, om dine polbønner har fået en overvægt af regn. Dette kan være naturlig regn eller vanding. Mens du ikke kan styre moder naturen, hvis overvanding synes at være et problem, er der måder, du kan hjælpe.

Begræns vanding for at give jorden mulighed for at tørre ud gennem de første tommer af jordbunden mellem hver vanding.

Afbryd brug af tidsbestemte sprinklere. Timed sprinklere er ideelle i perioder med tørke.

Se prognosen for dit område, så du får en bedre ide om hvornår du skal vand. Når vanding, gør det om morgenen før fuld sol eller sent om aftenen efter at solen er gået ned. Aften tid vil tillade mere fugt at blive absorberet af planten.

Bakterieblod

Tjek bønnebælg for tegn på vandpletter. Foruden gule blade kan nogle blade også indeholde brune pletter. Bakteriel rødme kan forekomme fra frø, der er berørt af sygdommen, bønnespild tilbage i haven nær bønneplanter og våde bønneplanter.

Vælg sygdomsfri frø og undgå høst og opsparing af frø fra planter, der mistænkes for bakteriel rystelse.

Fjern bønnesaffald fra haven. Bønneaffald kan genbruges til en kompostbakke, medmindre affaldet kommer fra usunde planter.

Fjern alt snavs fra forurenede planter, posen og kassér. Forurenet affald kan også brændes for at undgå geninfektion.

Bean Mosaic Virus

Overhold pole bønne blade til gulning, gulgrøn eller flettet gul. Bladene kan også formes uregelmæssigt. Planter, der er modne nok til pods, kan producere små eller ingen pods. Bean mosaikvirus overføres til bønner via bladlus, der har hentet virussen fra andre planter som rød eller hvid kløver.

Begræns bønne mosaikvirus fra din have ved at plante en række bønner, der er resistente over for sygdommen.

Undgå plantning af bønner i nærheden af ​​marker plantet med alfalfa eller kløverafgrøder, som anbefalet af University of California Agriculture Integrated Pest Management.

Påfør regelmæssigt insekticid for at undgå eller begrænse tilstedeværelsen af ​​bladlus, der bærer virussen fra plante til plante.

Ting du skal bruge

  • insektmiddel
  • Frø resistent over for bønne mosaikvirus

Video Instruktioner: 3 MARKER CHALLENGE ON SLIME! | We Are The Davises.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar