Sådan træner du en konfødereret jasmin på et indlæg

Sådan træner du en konfødereret jasmin på et indlæg

I Denne Artikel:

Når en gang er etableret vokser en confederate jasmin (Trachelospermum jasminoides) hurtigt og rigeligt lange klamrer, og i sidste ende op til 40 fod i mulig længde. Selvom der ikke produceres tendrils for at spænde på ting, har de flot vinstokke en tendens til at finde tilfældigt vinkler at vokse igennem og hjælpe hele planten med at klatre opad. På en lodret havepost kan planten ikke så let og overbevisende klatre op på den glatte og smalle overflade. En lille manipulation af stilkene, eller træning og binde på stolpen, sikrer, at stænglerne modne og stivne forbliver i en attraktiv hvirvel omkring støtten. Grow confederate jasmin udendørs i US Department of Agriculture hardiness zoner 8 til 10.

Sæt de konfronterede jasmines løse viningstænger i en spiral rundt om stolpen. Baseret på stammekonfigurationen eller vinklen på hovedstammen kan denne spiralpakning gå enten med uret eller mod uret. Når det er pakket ind, skal planten naturligvis falde eller glide ned i stolpen for at se, hvor nemt det bliver at træne stænglerne for at fortsætte med at vokse rundt i stolpen.

Bind de indviklede vinstokke af konfødererede jasmin med jutestreng på posten. Hvis en vinstok naturligvis vokser oprejst og hviler fast mod posten uden meget manipulation, skal du lægge en slips på den for at begynde at træne den mod stolpen og give nogle støtte og vejledning til andre stængler på planten. Bind strenget tæt på stolpen, så det er tæt og glider ikke, men bind ikke så tæt, at det fortrækker eller forstyrrer plantestængerne.

Tryk i nogle support guider på posten, hvis du har problemer med dine bundne vinstokke, der falder eller glider ned i stolpen. Hammer i 3-tommers lange negle på steder, hvor du vil have de spiralformede stilke til at forblive. Derefter manipulere vinstokke oven på neglene og binde dem med jute streng til stolpen. Sæt jutestrengen rundt om neglen, når du binder vinet - det vil sikre, at stammen forbliver i et stationært sted.

Trim off vining side grene med en hånd pruners om foråret eller sommeren. Når den konfødererede jasmin i det hele taget er uddannet omkring posten, skal du afskære enhver gren, der vokser udad og væk fra stolpen og ikke let kan bøjes til at træne i en spiral rundt om stolpen. Hvid mælkssaft udstråler fra skåret stængler, så vask af planten med en fin sprøjte vand fra slangen 10 minutter efter afslutningen af ​​beskæring.

Ting du skal bruge

  • Jute streng
  • Hammer
  • 3-tommers lange negle
  • Håndbeskytter

Tip

  • Hvis haven stolpen er lavet af metal og indsætter negle er ikke en mulighed, prøv at købe en smal trellis eller anden cross-lukke støtte til stød mod posten. Dette vil give steder for dig at væve konfødererede jasmine grene gennem og omkring posten uden hele vinet glidende eller flopping off posten.

Advarsel

  • Aldrig søm eller hæft en plantestamme mod et indlæg. Til sidst vokser stammen eller grenen og øger dens diameter. Neglen eller hæftesten vil hæmme stamme vækst og vil bisect stammen, afskære strømmen af ​​vand og næringsstoffer og dræbe planten over denne tourniquet.

Video Instruktioner: .

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar