Hvordan man tager sig af mumplanter

Hvordan man tager sig af mumplanter

I Denne Artikel:

Chrysanthemums, kendt kærligt som mødre, er dronningens høsts kølige vejrrig. Med dybt lobede, mørkegrønne stående blade, vil mammaen inspirere dig med en række smukke blomsterformer og farver at vælge imellem. Favoritter til efterårsfarve, når de fleste andre årlige eller hårde stauder har kaldt det afslutter, vil mødre blomstre, indtil hård frost maler verdenens hvide. Pleje af den årlige potte mamma er ganske let, mens haven mødre behandlet som flerårige kræve lidt mere engagement.

Vælg en beholder med et dræningshul eller et sted med godt drænet jord til dine mødre. Del sol til skygge er perfekt til årlige mumplanter, som allerede har knopsæt klar til at blomstre, når du køber dem fra en forhandler. Skygge vil tilskynde blomsterne til at se bedre ud i en længere periode.

Plant årlige mødre i en beholder, der vil rumme rodkuglen komfortabelt i en god pottejordblanding.

Vand mødes godt efter plantning, og fortsæt vanding hver anden dag eller efter behov for at opretholde blomster. Compost falmede årlige mumplanter i slutningen af ​​sæsonen.

Plante flerårige have mødre i løbet af foråret i fuld sol for optimal rod etablering forud for vinteren. Tillad 6 til 12 inches mellem bedded mums for at tillade vækst og luftcirkulation. Høje sorter kan vokse op til 3 meter høje, mens dværg sorter forbliver lave og klare.

Klargør flerårige havemødre til vinteren ved mulching med op til 4 tommer over planten. Skær ikke stængler til forår for at tilskynde overvintrende succes.

Fjern mulch fra senge af overvintrede mødre og skære døde plantematerialer om foråret. Gyr regelmæssigt med i løbet af den tidlige forårs vækstsæson for at tilskynde sent sommer og efterår blomster.

Pinch tilbage en tredjedel af den nye vækst ved en blade knudepunkt op til tre gange i løbet af sommeren forud for blomstring. Denne rutinemæssige vedligeholdelse skaber en fuld, rund flerårig busk, der vil producere en smuk faldevisning i din have.

Ting du skal bruge

  • Mumplanter
  • Containere
  • Pottemassemix
  • murske
  • Balanceret gødning

Tip

  • Kend hvilken type mum du lægger i jorden til vinteren. Selv med passende pleje dyrkes visse mumsorter kun for ĂĄrlige farver og vil ikke overleve udendørs om vinteren. Vis ĂĄrlige mødre til farvepletter i efterĂĄret, og plant hĂĄrdføre flerĂĄrige havemammesorter til pĂĄlidelig sæsonbestemt farve.

Video Instruktioner: .

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar