Hvordan man dyrker persille indendørs

Hvordan man dyrker persille indendørs

I Denne Artikel:

Persille (Petroselinum crispum) er mere end bare et smukt ansigt på din tallerken. Selve og gulerodsrelativ er rig på kalium og vitamin A, og i moderation er det en god kilde til kostfiber. En toårig plante, persille bruger sit første år til at vokse et par blade men koncentrerer sig hovedsagelig på at bygge en taproot, hvor man kan opbevare energi om vinteren. Det følgende forår producerer planten stængler, blade og blomster. Persille kan også give et attraktivt og aromatisk element til din indendørs urtegård.

Plantning persille frø

At vente på persillefrø til at spire er ikke helt så kedeligt som at se maling tørt, men du vil have tålmodighed, fordi de er langsomme til at bryde jorden. Hvis du siver frøene i varmt vand dagen før plantning, kan du fremskynde processen langs.

Vælg 4- til 6-tommers plantepotter med huller i bunden for at tillade vand at dræne fra dem. Fyld dem med en fugtig, steril, soilless pottemix. Placer to eller tre frø på overfladen af ​​hver pot og dække dem med et 1/8-tommers lag jord. Dæk hver pot med plastfolie for at hjælpe med at fælde fugt og holde frøene varme. Når planterne vises, skal du fjerne plastikpakningen. Når de når 2 til 3 inches i højden, fjern alt, men den største.

Giv dem lys

Persille planter kræver masser af lys for at vokse stærk, så placere potterne i nærheden af ​​et vindue med en sydlig eller vestlig eksponering. Seks til otte timers sollys hver dag er ideel, men hvis du ikke kan give det, skal du bruge fluorescerende lys. Placer dem 6 tommer over plantens toppe og lad dem være i 12 timer hver dag.

Vand og gødning

Hold øje med fugtighedsindholdet i jorden, når frøplanterne vokser. Vand dem kun, når jorden føles tør for at røre ved. Omkring tre uger efter, at frøene spire, anbring en flydende fiskemulsion med halvdelen af ​​den styrke, der er angivet på etiketten. Som en tommelfingerregel skal du bruge 1/8 tsk fiskemulsion i 1 quart vand. Brug opløsningen til at plante planterne hver fjerde til seks uger.

Transplantation persille frøplanter

Når dine persilleplanter har deres tredje sæt blade, er det tid til at transplantere dem i større beholdere. Transplant persilleplanterne i 12-tommers gryder med drænhuller, og fyld potterne med en kvalitet pottemuld.

Brug en blyant til at skabe et plantagehul, der er den dybde, som planterne vokser i øjeblikket. Fjern forsigtigt persilleplantene fra deres nuværende potter og undgå at røre rødderne. Skyd rødderne ind i hullet i jorden i den nye krukke; Fyld hul med jord og klapp meget forsigtigt for at sikre, at rødderne har kontakt med jorden.

Ting du skal bruge

  • Beholder med drænhuller
  • Frø
  • Havejord
  • Gødning
  • Saks

Video Instruktioner: VLOG | Tid til at dyrke basilikum og chili.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar