Hvordan man dyrker Hellebores

Hvordan man dyrker Hellebores

I Denne Artikel:

Vokse hellebores (Helleborus spp. og hybrider) i en skyggefuld have eller et hjørne i gården for rige, grønne blade og blomster gennem de kolde, kedelige vintermåneder. De er generelt hårdføre i US Department of Agriculture plantehardiness zoner 3 til 9, selv om dette varierer lidt fra arter til arter. I USDA zoner 3 til 5 dør stjælerne sent på efteråret, men spire igen i slutningen af ​​vinteren. Hellebores er stedsegrønne i USDA zoner 6 til 9.

Hellebore Arter og Hybrider

Plant juleroser (Helleborus niger) for hvide blomster, der falder til lyserød i USDA zoner 3 til 8. De vokser til en højde på 9 til 12 inches og blomstrer omkring ultimo december i varme klimaer. I koldere klimaer blomstrer de i februar eller marts. Gå med Lenten roser (Helleborus orientalis) for blomster lidt senere i sæsonen. De blomstrer ind marts i varme klimaer og April i køligere klimaer. Planterne vokser til en højde og bredde på 1 til 1 1/2 fod. Blomstringstiden for alle hellebores vil variere noget afhængigt af sværhedsgraden af ​​vintervejr.

Ballard's Group hybrider (Helleborus x hybridus Ballard's Group) blomstrer fra Februar til april, der producerer sort-lilla, pink, rød, maroon eller gule blomster. De er hårdføre i USDA zoner 4 til 9, hvor de vokser til en højde og bredde på 1 til 1 1/2 fod.

Sollys og jord

Vokse hellebores i delvis til fuld skygge. Dappled skygge hele dagen eller morgen sollys med eftermiddagsskygge er bedst i varmere USDA zoner 8 og 9. Forhøjelse organisk stof før plantning med et 2- til 3-tommers lag af godt ældet koægning, kompost, bladform eller komposteret fyrbark-mulch. Bland det organiske stof grundigt ind i top 8 til 10 inches af jord. Hellebores trives i alkalisk jord med en pH på 7,6 til 8,5, men vokser fint i sur jord med en pH så lav som 5,5. Jordbunden skal dræne hurtigt.

Plantning Hellebores

Plant hellebores i efteråret mindst seks uger før jorden fryser normalt. Plant dem på samme dybde, som de voksede med 1 1/2 fod mellem flere hellebores eller andre planter. Vand dem generøst efter plantning. Spred en 2- til 3-tommers dybde af økologisk jordbær over jorden omkring dem for at spare på fugt.

Vand og gødning

Vand hellebores når jorden begynder at tørre. Stænke slow-release gødning omkring dem i slutningen af ​​vinteren, når de begynder at vokse nyt løv. Brug gødning med en afbalanceret analyse på 8-8-8 eller 10-10-10. Spred 2 1/2 kopper 8-8-8 gødning pr. 100 kvadratfod eller 2 kopper 10-10-10 gødning. Får ikke gødning på bladene. Hvis det sker, børstes det straks.

Ting du skal bruge

  • Kompost
  • murske
  • Gødning
  • Shears

Video Instruktioner: .

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar