Hvordan man plejer rød Yucca Planter

Hvordan man plejer rød Yucca Planter

I Denne Artikel:

Røde yucca planter tiltrækker fugle og sommerfugle.

Rød yucca, også kendt som hummingbird yucca, er en flerårig plante, der er værdsat for sine store ornamental blomster, attraktivt løv, tørke tolerance og lethed. Planten blomstrer i løbet af den tidlige sommer, der producerer store, røde, rørformede blomster, der tiltrækker kolibrier til haven, dermed det almindelige navn. Native til Nord- og Mellemamerika trives den røde yucca-plante i USDA-zoner 5 til 11, hvilket gør den ideel til græsplæner og haver i mange af USA.

Plant rød yucca i midten af ​​foråret, efter at alle faren for frost er gået i dit område. Vælg et plantested, der modtager fuld sollys hele dagen og består af godt drænet, fugtig jord. Pladsrøde yucca planter mindst 3 til 4 meter fra hinanden.

Spred et 3-tommers lag af grusmølle over jorden omkring røde yucca planter for at isolere jorden, øge fugtbevaringen og afværge væksten af ​​ukrudt. Tillad 2 til 3 inches mellem kronen af ​​planten og grus for at give tilstrækkelig luftcirkulation.

Vand en gang hver femte til syv dage i løbet af det første vækstår for at hjælpe med at etablere plantens rodsystem. Derefter reduceres vandfrekvensen til en gang hver 10 dage. Påfør vand direkte på jorden og undgå fugtning af bladene, da vådt løv er mere sårbart overfor sygdom.

Feed rød yucca plante i løbet af det tidlige forår, ligesom ny vækst begynder. Brug en afbalanceret 10-10-10 NPK-gødning til at give en passende ernæring til rod-, løv- og blomdannelse. Påfør i overensstemmelse med producentens anvisninger for de bedste resultater.

Brug beskæresaks til at fjerne alt beskadiget løv og døde blomsterstængler fra rød yucca, når det er muligt for at øge plantens overordnede helbred og visuelle appel. Fjern ikke mere end halvdelen af ​​løvet på en gang, eller planten må ikke komme sig.

Ting du skal bruge

  • Grus
  • Gødning
  • Beskæring af skær

Tip

  • Grusmølle er ideel til røde yucca planter, selv om træflis eller fyrstrĂĄ er tilstrækkeligt.

Advarsel

  • Brug handsker, nĂĄr du hĂĄndterer yucca for at undgĂĄ skade fra den skarpe løv.

Video Instruktioner: Levani Botia smashes Tonga to set up great Fijian try in Pacific Nations Cup.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar