Sådan plejer du en Croton Plant

Sådan plejer du en Croton Plant

I Denne Artikel:

Crotons er populære husplanter.

Crotonplanten, også kendt som Codiaeum, er en tropisk løvplantage indfødt til Indonesien og relateret til poinsettia. Fordi planten stammer fra troperne, kræver det varme temperaturer at trives og kan ikke tolerere kolde vintre udendørs. I USA dyrker gartnerne crotonplanten næsten udelukkende indendørs. Vækstprisen croton, der er blevet et populært husplante i det meste af landet, for dets farverige blomstrende løv, der fremstår i nuancer af grønt, rødt, orange og gul hele året rundt. Planten kan imidlertid kræve, og kræver særlig pleje for at producere levende bladfarve.

Hold croton på en placering, der modtager seks til otte timers lyst, direkte sollys hver dag, såsom et nordvendt vindue. Opretholde en konstant temperatur på 70 grader Fahrenheit i løbet af dagen og 55 til 60 grader F om natten.

Mist to gange hver dag ved hjælp af en sprøjteflaske fyldt med lunkent vand for at øge den relative luftfugtighed nær planten. Sprøjt løvet en gang om morgenen og en gang ved middagstid, så overskydende fugt kan fordampe før aftenen.

Vand croton planten en gang hver uge i løbet af foråret, sommer og efterår måneder. Reducer vandfrekvensen til en gang hver 10. til 14 dage om vinteren, når aktiv vækst er ophørt. Brug lunkent vand for at undgå at chokere planten.

Foder planten ved hjælp af en afbalanceret 20-20-20 NPK-gødning en gang hver anden til tre uger i vækstsæsonen. Påfør i overensstemmelse med producentens anvisninger for de bedste resultater. Må ikke gødes om vinteren, når planten er i dvaletilstand.

Gentag croton kun, når den har vokset sin beholder, normalt omkring hvert tredje til fire år. Forøg størrelsen af ​​beholderen med ca. 3 tommer, og brug en universal, veldrænet pottejord som vækstmedium.

Ting du skal bruge

  • Spray dåse
  • Gødning
  • Beholder
  • Pottemuld

Tips

  • Voks croton udendørs i USDA hardiness zoner 10B til og med 11, som kun omfatter de sydligste områder af landet. Her vokser planten til en mellemstor til stor busk, der når op til 12 fod i højden. Plant i godt drænet jord i fuld sol til delvis skygge og vand ugentligt, eller ofte nok til at holde jorden konsekvent fugtig.
  • En befugter kan placeres i nærheden af ​​anlægget, hvis der ikke er mulighed for regelmæssig misting.

Video Instruktioner: .

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar