Hvordan er jordbund lavet?

Hvordan er jordbund lavet?

I Denne Artikel:

Gør Topsoil

Jord er den yderste del af jordskorpen; den støtter alt plante- og dyreliv. Den består af mineraler og organisk materiale, der stammer fra millioner af år med geologisk aktivitet og generationer af dyreliv. Hvert geografisk område besidder jord, der er det unikke resultat af basen eller "overordnet" materiale, som ligger under det i jordens nedre skorpe og øvre mantel. Det kan være blevet flyttet af floder og hav, blæst af vind eller født i vulkanske eksplosioner. Det har modtaget resterne af planter og dyr siden begyndelsen af ​​tiden og tillod dem at hvile og nedbryde, hvilket bidrager kul og bakterier til det omgivende mineralmateriale. Da årtusinderne gik, blev dette lag af jumbled mineral og organiske materialer hjem for stadig mere komplekst planteliv og horder af bakterier, insekter og enkle livsformer. Vi kalder denne øverste "horisont" af jordens overfladejord.

Overjordiske variationer

Topsoil-sammensætningen er baseret på "overordnet" materiale (den geologiske basis), topografi, klima, biologisk aktivitet og alder. Den består af partikler af forskellig størrelse, hvoraf den største er sand, tillader hurtig dræning af vand på grund af de luftfyldte mellemrum mellem partikler. Den mindste partikel, ler, passer med andre så tæt, at lille dræning er tilladt; Vådt lerjord forbliver våd i lange perioder, hvilket giver en fremragende fossil bevaring, men dårligt landbrug. Jord, der vil give et godt medium til plantevækst, skal have en stor procentdel sand og en meget lille procentdel af ler. Resten består af en mellemstor partikel kaldet silt, der i modsætning til ler er stor nok til at opfange ilt og skifte omkring. I modsætning til sand er den imidlertid lille nok til at holde lidt fugt på plads. Topsoils varierer i "balance" i procent af disse tre typer. Når 2 procent eller derover består af organisk materiale, bliver en afbalanceret jord "loam", en perfekt jord til haver, græsplæner og landbrug.

Forbedring på naturen

Ikke alt bundt er korrekt afbalanceret, afløb godt (sprødt) og har nok organisk materiale til at kvalificere sig som loam. Mennesker har forbedret jord siden den første bonde begravede den første fisk i en have. I dag producerer en blomstrende industri jordbundsdybde for at gøre tynde lag dybere, korrigere ubalanceret jord eller at erstatte overflade fjernes af udviklere. Sand er høstet fra havstrande og silt fra flodbasserne for at afbalancere lokale lerarter. Kompost, tørvemose, gødning eller fugle guano tilsættes til frugtbarhed. Kalk tilsættes for at hæve pH af sur jord eller svovl tilsættes til lavere pH af en alkalisk blanding. Hele batchet opvarmes derefter for at ødelægge uønskede bakterier inden afsendelse. Den "konstruerede" jordbund sælges så ved det kubiske mål (gård eller meter) til husejere og landscapers at tilføje til deres egne.

Video Instruktioner: Græs: Sådan anlægger du ny græsplæne.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar