Geraniums

Geraniums

I Denne Artikel:

Plant pelargoner i beholdere eller blomsterbede for et stænk af lys farve.

Typer af geraniumer

Geraniumer er blandt de mest populære blomster til hjemmet gartnere. Hvert forår og sommer er hallenes midtganger fyldt med hver farve og type geranium til salg. Selvom de ofte vokser som enårige i haven, vil pelargoner også trives som kageplanter med passende pleje og kan vinteres inde og vende tilbage til haven om foråret. Geraniumer er værdsat for både deres farverige blomster og varierede blade.

SĂĄdan Plant Geraniums

Arbejd jorden efter frostfare er gået, hvis du plantner geraniumet i jorden. Tilsæt mindst 1 tommer kompost til toppen af ​​jorden og arbejd det i snavs med spaden for at forbedre dræningen, hvis det er nødvendigt.

Fyld beholdere med pottejord, hvis du plantner geranium i beholdere.

Grav huller, der matcher størrelsen af ​​geraniumplanterne og fjern planterne fra deres midlertidige potter.

Placer pelargonerne i de forberedte huller, sĂĄ de er pĂĄ et lidt lavere niveau end de var i de midlertidige potter. Dette vil medvirke til at holde stammen fra forfald.

Udskift jorden rundt om pelargonerne forsigtigt og vand den nyligt plantede geranium generøst.

Gødning af pelargoner, der vokser i beholdere og i blomsterbed, en gang om måneden med en afbalanceret gødning, følger pakkeretningen for de korrekte mængder.

Afskår blomsterne, når de er færdige, for at forbedre plantens udseende og for at holde geraniumen sund.

SĂĄdan befrugter du Geraniums

Påfør 2 pounds af 10-10-10 eller 4 pounds af 5-10-15 gødning pr. 1.000 kvadratfod til udendørs geranium haver. Ansøg om foråret, og anvend en anden halv dosis i slutningen af ​​juli.

Påfør vand til den tørre gødning i udendørs haver for at synke den i jorden. Et alternativ til den tørre gødning i udendørs geranium haver er at bruge 2 niveau tsk. af vandopløselig 20-20-20 gødning i en gallon vand og påfør hver 3. uge. Brug ikke både tør og vandopløselig i samme have.

Anvend gødning til indendørs pelargoner sparsomt. Indendørs jordblandinger af 1 del jord, 1 del sand og 1 del tørv kræver ikke befrugtning før efter 3 måneder. Brug 1 tsk. af 20-20-20 vandopløselig gødning blandet i 1 gallon vand efter tre måneders periode og anvende igen hver anden måned. Kun befrugte i vækstperioder.

SĂĄdan Propagere duftende Geraniums

Fyld små, rene gryder med vermikulit eller et pakket røggennemiddel og vand.

Tag 4 til 6 tommer lange stiklinger fra en sund duftende geranium plante. Skær slutningen lige under en bladknude.

Fjern de nederste blade fra hver skæring. efterlader mindst 2 inches at indsætte i beholderen.

Placer stiklingerne, en til en beholder, i plantemediet, så bladnoden er nedsænket. Vand stiklinger grundigt.

Placer beholderne på et let, varmt sted væk fra direkte sol og hold dem fugtige, mens stiklinger rod (fire til seks uger).

Flyt containerne til en fuld sol placering, når rødderne begynder at vokse. Vandplanterne skal tørre.

Flyt de nye planter til større containere, eller plant dem i jorden, når ny vækst begynder at dukke op.

Geranium

Shop for flerårige blomsterfrø

Plant InformationType: flerĂĄrig
Forplantning: stiklinger
Lys: Sol, delvis skygge
Blomsterfarve: hvide, pinks, røde
Højde: varierer
Bredde: varierer
Jordkrav: godt drænet, medium rig
Zoner: 9-10 hvis de forlader udendørs
Anvendelser: containere, senge, grænser, vindueskasser, hængende kurve

Disse sydafrikanske indfødte vil vokse i de fleste enhver have med minimal pleje. Farger spænder fra hvide, subtile pinks og strålende røde til purplish sort. I zoner 9-10 vokser pelargoner udendørs fra år til år med lidt opmærksomhed og bliver buskede planter 4 til 5 meter høje, men i frostzoner dyrkes de som små, delikate årganger. Geraniumer kan dyrkes i containere og bragt indendørs om vinteren.

Ivy og almindelige pelargoner gør fantastisk seng, kant og potplanter, fordi de blomstrer i hele haven sæsonen. De efterfølgende stængler af ivy geranium gør det særligt effektivt i vindueskasser og hængende kurve eller som blomstrende grunddæksel. Martha Washington er en mindre vellykket sommerblomstrende plante i mange dele af landet, da den har behov for temperaturer under 60° til knopp. Det dyrkes ofte af blomsterhandlere som en blomstrende plante til mors dag og mindedag.

Home gardeners køber normalt pelargoner som knuste eller blomstrende potteplanter klar til at sætte ind i haven. De fleste planter hæves fra stiklinger siden almindelige pelargoner tager fem måneder at blomstre fra frø. For at starte planter fra frø, så frø indendørs otte til 10 uger før den sidste frost skyldes. Unge frøplanter skal transplanteres i 2-tommer potter, når de første ægte blade vises og skiftes til 4-tommer potter, da de bliver større. Hold potterne på en solrig vindueskarm. Frøene spire ujævnt over en periode på tre til otte uger. Overfør dem til haven udendørs, efter at faren for frost er forbi, og sæt dem om en fod fra hinanden. Når du vokser ivy geraniumer i havens senge, skal du placere planterne 12 til 18 tommer fra hinanden og stik stængerne ned med bøjede stykker wire for at træne dem til at vokse tæt på jorden.

De fleste geraniumer trives i klima med tørre somre, varme dage og kølige nætter. De gør det bedste i fuld sol, men vokser godt i delvis skygge, hvis de har sol mindst halvdelen af ​​hver dag. Jorden skal være godt drænet og kun medium rig.

SĂĄdan Feed Geraniums

Plant pelargoner i jord rig på organisk materiale. Et 2- til 3-tommers lag med rottet gødning eller kompost forbedrer dræning og giver næringsstoffer til voksende planter. Frisk gødning røver kvælstofens jord, da den nedbrydes og bør undgås.

Påfør langsom frigivelse eller vandopløselig gødning med en afbalanceret formel som 10-10-10 eller 8-8-8 en gang om måneden. Gødning med højt indhold af nitrogen (det første tal i gødningsformlen) producerer frodig løv, men hæmmer ofte blomstringen.

Fortynd gødning til 1/4 til 1/2 styrke for pelargoner dyrket som kuplanter og anvend hver anden uge for at give en stabil kilde til næringsstoffer.

Hvor lang tid tager det at dyrke geraniumer?

Geraniums tager fra tolv til seksten uger fra det tidspunkt, hvor frøet er plantet, indtil planterne begynder at blomstre; Start frøene indendørs i januar.

Hvor langt fra hinanden anbringer du pelargoner?

Plant pelargoner, formelt kendt som pelargonier, mindst 12 inches fra hinanden på en solrig beliggenhed med godt drænet jord. Disse planter trives også i containere.

Beskyttelse af geraniums fra insekter

Er Geraniums Cold Hardy?

Geraniums er hårdføre flerårige blomster

Ægte pelargoner er flerårige blomster, hvilket betyder at de vokser tilbage år efter år. Disse sorter er meget kolde hårdføre. De vokser godt i USDA hardiness zoner 4 til 9, som dækker de fleste af USA. Årlige sorter er ikke sande pelargoner og betragtes ikke som kolde hårde.

Opdeling af geraniumer

Sådan redder frø fra geraniums

Se dine blomstrende pelargoner for tegn på blomsternes tørring og kronblade begynder at falde. Når frøhovederne er tørre, er de klar til at blive indsamlet.

Hold din taske åben under frøhovedene på dine stærkeste planter, da du bruger beskærerne til at skære ringen af ​​geranium. Lad det tørrede frøhoved falde ned i papirposen.

Tag dine indsamlede frøhoveder inde og læg posen i et varmt og tørt område. Lad frøhovederne stå i posen i to uger for at afslutte tørringen.

Ryst posen om nogle dage for at løsne de tørrede frø inde i frøhovedene.

Hæld indholdet af posen i en stor skål. Sorter gennem hvad der er i skålen og træk de tomme frøhoveder ud og kassér dem.

Spred de løse frø ud i et enkelt lag på en papirplade og lad dem tørre i en ekstra uge, før de opbevares i en kuvert eller krukke på et køligt, mørkt sted.

Jordbær Geranium Planter

Form

Jordbær geraniumer, evergreen planter, vokse 6 til 8 inches høje, og har en spredning, mat-formende vane. Dens grågrønne blade er afrundet til hjerteformet, med sølvveining og håret tekstur. North Carolina State University forlængelse beskriver undersiden af ​​blade som purpurbrun med lange, rosa hår. Jordbær geranium producerer 1 til 2 fod, tynde stængler, der bærer små, hvide, fem-petaled blomster.

Anvendelser

Jordbær geraniumer kan bruges som jorddæksplanter eller i rockhaver, hængende kurve, vindueskasser eller andre beholdere. Denne art ser også brug som et husplante.

dyrkning

Jordbær geranium foretrækker skyggeforhold og fugtig, organisk, godt drænet jord. Denne plante er ikke tørke tolerant og er egnet til USDA zoner 7 til 10. Propagere jordbær geraniumer ved opdeling af plantager, der danner i enderne af stilkene.

Indendørs, jordbær geraniumer som lyse, indirekte lys og kølige, fugtige forhold. Foder månedligt med en kommerciel husplante gødning.

Udvalgte sorter

Saxifraga stolonifera cv. Tricolor, også kendt som magisk tæppe, er en varieret type. 'Maroon Beauty' producerer afrundede rødlige blade, sølvfarve og røde stilke.

Problemer

Saxifraga-arter kan være generet af bladlus. Brug insekticid sæbe, der findes i de fleste havecentre, til kontrol.

Omsorg for en Geranium Plant

Oplysninger om Red Fox Geranium

Farve

Den røde farve, der gav planten kaldenavnet rødrev geranium, er mest levende, når planten vokser i solrige områder, der regelmæssigt bliver tørre. Når planten vokser i fugtige, skyggefulde områder, forbliver bladene grønne gennem sommeren.

Lugt

Denne arter af geranium fik kaldenavnet Stinky Bob, fordi de knuste blade giver en musky lugt. Hvis den er intakt, har planten ikke denne lugt.

indgreb

I Washington-staten klassificerede US Department of Agriculture rød røve geranium som en skadelig ukrudt. Det er ikke indfødt i området og er indgreb i indfødte arter.

Truede

I Maryland er den røde ræv geranium truet. I Indiana er det en truet art.

Funktioner

Geranium robertianum har overfladiske rødder og blomstrer med lyserøde blomster, der har fem kronblade hver. Bladene er lysegrønne og stilkerne har skøre samlinger.

Video Instruktioner: GERANIUM CARE BASICS & 4 GERANIUM TYPES.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar