Let at dyrke skyggeplanter

Let at dyrke skyggeplanter

I Denne Artikel:

Impatiens tolererer svage lysforhold for at producere et oprør af langvarige blomster.

De skyggefulde pletter på gården fortjener lige så meget opmærksomhed som de fulde solsteder. Skygge skaber et vanskeligt plantescenarie for gartneren. Skyggeområder har ofte tørre jord og færre næringsstoffer til støtte for plantelivet. At vælge let-til-vokse skygge planter giver øjeblikkelig farve til skyggehaven forudsat at ordentlig jordforbedringsteknikker giver et optimalt vækstmiljø.

Lobelia

De brillante lilla blomster af den årlige lobelia tilføjer en blast af farve til skyggehave. Lobelia når en moden størrelse på ca. 6 inches høj og spredes til en 1 fod bred bred. Løv består af små elliptiske blade i mellemstore grønne nuancer. Lobelia producerer blomster fra den sene forår til den første frost i efteråret. Denne hårde år tolererer delvis skygge og foretrækker rig jord. Forskellige sorter producerer blomster i hvid, pink, indigo eller mauve. Eftersæsonbeskæring inducerer denne plante til at producere en anden runde blomstringer. Brug lobelia i skyggehave som en kantplantage eller som et kaskadeanlæg i stenhave.

Impatiens

Find et skyggefuldt sted at plante en række hårde årlige impatiens. Disse frodige blomstrer producerer blomster, der begynder i sene forår gennem sommersæsonperioden. Impatiens vokser i en hældet vane op til 24 inches i højden. Planter spredes let i rig veldrænet jord for at danne små buske i skyggehaven. Impatiens har afrundet løv i medium grøn farve med små indrykninger langs bladkanterne. Blomsterfarver omfatter rød, orange, pink, hvid, laks, violet og rose. Impatiens arbejder godt som grænseplanter eller i skyggebeholderhave. Gartnere behøver ikke at fjerne blomster, da denne plante selvrenser brugte blomsterblomster. Sørg for at undgå cultivar New Guinea impatiens, når du køber planter. New Guinea impatiens tolererer fulde solsteder og kan identificeres med særprægede blomstrede røde / grønne blade.

Evergreen Candytuft

En glædeligt hævet form karakteriserer det eviggrønne candytuft. Den skygge flerårige kan lide fugtige, godt drænet jord og når en moden højde på 10 inches. Mounds nå bredder på 2 fod og har lanseformede, mørkegrønne blade. Candytuft producerer tykke tæpper af hvide blomster, der omfatter hele planten i midten af ​​foråret for at låne farve til den tidlige forårshave. Gartnerne præmier stedsegrønne candytuft for den smukke løv og sprede vækst vane. Plante eviggrønne candytuft i USDA hardiness zoner 3 til 9. For de bedste blomstring resultater blomstrer stammer straks efter blomstrende overflader for at fremme plante sundhed og rigelige blomster den følgende sæson.

Video Instruktioner: Opstart af mit ældste drivhus 2018..

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar