De forskellige typer svømmebassiner

De forskellige typer svømmebassiner

I Denne Artikel:

Svømmehaller findes i mange forskellige former, størrelser og typer. Runde, ovale, firkantede, rektangulære og frie form designs er deres grundlæggende former. Nogle kan være så små som en baggårdspool, mens andre gør deres hjem i store kommercielle vandparker. De materialer, der anvendes i deres konstruktion omfatter vinyl, stål, aluminium, beton, shotcrete, gunite og glasfiber, og variationer er vrimler i hver kategori. Nogle kræver installation, mens andre blot har brug for en luftkompressor og / eller en haveslange for at sætte scenen for sjov.

Wading Pools

Disse er typisk små børnebassiner, enten præformede ud af plast eller oppustelige. Intet filtreringssystem er involveret, så vandet skal ændres dagligt.

Splasher Pools

Nogle splasher pools bruger støbte PVC poler til at danne en struktur, der har en tung vinyl liner eller blære, som igen holder vandet. En anden populær version bruger en tung vinylforing og en vedhæftet, oppustelig topring. Denne pool er stærk nok til at danne og holde sin egen runde struktur og kan være så stor som 22 fod rundt. Den ovale stil benytter sidestiver til at bøje vandets vægt på op til 22.000 gallon i en 17 fod med 50 fods pool.

Over jorden

Stålvægge og vinyl liners omfatter disse baggård strukturer. De er året rundt puljer med et komplet filtreringssystem og har brug for vinterbehandling i kolde klimaer. De fleste er ensartet 4 fod dyb, men nogle kan omfatte en dyb ende op til en 7 1/2 fod, sammen med decking og hegn.

Træningsbassiner

Disse puljer varierer fra mindre fritstående typer til jordbaserede konstruktioner op til 50 fod lang. De er smalle men ikke dybe og kan tilbyde modstand mod at svømme imod i form af en strøm, mens andre efterligner større lane eller konkurrencepuljer.

In-Ground

Denne store kategori omfatter betonpuljer, der hældes, derefter malet med enten epoxy eller chlorerede gummibaserede maling. Shotcrete eller gunit puljer har armeret beton sprøjtet under tryk mod en matrix af wire drejebænk foring den ønskede udgravede form. Andre har præfabrikerede vægge, der boltes sammen for at danne den ønskede form. Et spor kaldet coping har en beaded vinyl liner på plads for at fuldføre denne installation. Disse puljer kan være friformet, nyreformet eller enhver geometrisk form, der ønskes. Glasfiberbassiner er præformede og leveres med lastbil og må muligvis hæves i en baggård via en stor kran. Glasfiber giver den glateste overflade, der fjerner alger fra dannelse.

High End

Meget dyre negative kanten eller uendelig puljer giver illusionen af ​​vand, der når frem til horisonten uden nogen synlig topbarriere i den ene ende. Perimeter overflow pools har en kanal bygget omkring perimeteren, der fanger og genbruger vandet, der synes at strømme over kanterne af poolen. Ocean pools bygget til boliger ved kysten af ​​havet bruger havvand til at skabe et naturligt, sikkert svømningsmiljø uden at bruge kemikalier eller bekymre sig om kontakt med det marine liv. Havvand pumpes ind og ud af svømningsområdet, som kan være så stort som boligejerne ønsker.

Kommerciel

Puljer i olympisk størrelse er indendørs opvarmede pools designet til at opfylde standarder for belysning, størrelse og sammensætning og skal have malet lane markører, flydende lane markører og evnen til at registrere og vise elektroniske konkurrencedygtige løb resultater. Bølgebassiner i vandparker genererer bølger, der giver brugerne en illusion om at være i flydende havvand. Nogle af disse puljer har en nul-indtastningsfunktion, som er en gradvist skrånende adgangsside, der tillader børn, ældre brugere eller personer med adgangsproblemer at komme ind i vandområdet uden trapper eller trin.

Video Instruktioner: .

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar