Forskelle mellem Gunite Pools & Vinyl Liner Pools

Forskelle mellem Gunite Pools & Vinyl Liner Pools

I Denne Artikel:

Forskelle mellem Gunite Pools & Vinyl Liner Pools

Svømmehaller findes i alle former og størrelser og er lavet af forskellige typer materialer. De to mest almindelige typer af svømmebassiner er gunit og vinyl liner. Begge disse typer giver fleksibilitet, når du bestemmer formen af ​​swimmingpoolen. Men det er vigtigt at overveje forskellene mellem gunite og vinyl liner, når du tænker på at tilføje en pool til din gård.

Materiale

Gunite er en blanding af cement og løst komprimerede sten-, sand- eller grusfragmenter. Denne blanding sprøjtes ud af en slange, hvor der tilsættes vand til blandingen. For at gøre den mere mere holdbare, bliver gunitten påført over stålstang eller mesh. Vinyl, også kaldet Polyvinylchlorid, er en type plast, der kombinerer ethylen og chlor. Vinyl liner pools bruger vinyl til at dække poolens hovedstruktur, som er lavet af stærkere materiale som beton, aluminium eller stål.

Fordele

Selvom både gunit pools og vinyl liner pools tilbyder fleksibilitet, giver gunit pools mere fleksibilitet, fordi gunite kan anvendes til enhver form eller størrelse af pool. Gunit pools er også mere holdbare, fordi beton vil knække sjældnere, end vinyl vil rive. På grund af holdbarheden og tilpasningen af ​​gunitbassinerne bruger de fleste offentlige svømmebassiner denne type pool. Vinyl liner puljer er også fleksible, fordi liner kan forme til enhver pool form. De er dog begrænset til størrelsen af ​​poolen. Den største fordel ved en vinyl liner pool er omkostningsforskellen. En vinyl liner vil typisk køre omkring $ 15.000 - $ 20.000 mindre end en gunite pool.

Konstruktion

Gunit pools er først dannet ved hjælp af trærammer forstærket med stålstang. Når formlen af ​​puljen er oprettet, sprøjtes gunitten i form, hvilket skaber poolen. Puljen forlades flere dage for at tørre. Når puljen er tør, tilføjes yderligere design til dæk og gulv i poolen. Vinyl liner puljer er dannet ved hjælp af et hvilket som helst stærkt materiale som aluminium, stål eller beton. Når standardpuljen er oprettet, tilføjes yderligere funktioner, såsom trin. Cement hældes rundt om poolen for at stabilisere det. Sand eller cement tilsættes til gulvet i poolen for at glatte poolbunden. Vinylforingen er indrettet til at dække indersiden af ​​poolen og alle rynker fjernes. Puljen kan derefter fyldes med vand.

Koste

Gunit pools er dyrere end vinyl liner puljer fordi gunite kræver mere arbejde at installere, dyrt udstyr og nogen dygtig til at anvende gunite. For eksempel citerer poolandspa.com prisen på en 16-by-32-fods vinylforingspool med stålvægge på $ 17.000, mens de citerer prisen på den samme størrelse gunit pool på $ 37.000. Du skal dog også overveje omkostningerne ved vedligeholdelse og reparationer. En gunit pool er dyrere, men det er også mere holdbart. En vinyl liner pool er billigere, men du bliver nødt til at udskifte vinyl liner oftere end at reparere gunite.

Vedligeholdelse

Gunite er holdbar; Det vil dog knække, hvilket betyder at du bliver nødt til at replikere gunitten hver 12. til 15 år. Fordi vinyl ikke er så holdbart som beton, kræver vinyl liner puljer hyppigere vedligeholdelse og reparationer, og vinylen kræver regelmæssig inspektion. Udskift eventuelle revner eller tårer i vinylen med det samme Vand, som lækker bag vinylen, kan forårsage store problemer som revner, sprækker og synkehuller. Fordi vinylen holdes i poolen ved poolvandet, må du aldrig tømme vandet. Derfor skal du være særlig opmærksom ved rengøring af vandet. Hvis du tømmer vandet, skal du ansætte en entreprenør for at genmontere liner. Foringen vil typisk vare omkring otte til 10 år.

Video Instruktioner: .

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar