Katte og Ivy Planter

Katte og Ivy Planter

I Denne Artikel:

Ivy er almindelige planter, der findes bĂĄde inden for og uden for boliger.

Alle "vedbend" er ikke klimaanfald. Videnskabeligt set består maven af ​​15 planter fra slægten Hedera. Af disse 15 planter er kun engelsk ivy (Hedera helix) inkluderet i databasen American Society for Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) som giftig for katte. De andre 14 er slet ikke optaget i databasen (som enten giftige eller ikke-toksiske). Men mange andre "ivy" planter, eller dem der hedder vedbend, men ikke en del af Hedera-slægten, er inkluderet. Nogle af disse planter er giftige, mens andre ikke er.

typer

Giftige ivyplanter omfatter engelsk ivy (Hedera helix); iris ivy (Helix hibernica); Australian ivy palm (Schefflera eller Brassaia actinophylla); Bjergbestigning eller Ivybuske (Kalmia latifolia); Boston ivy (Parthenocissus tricuspidata); cape, parlor eller tysk vedbend (Senecio mikanioides); mundflod (Glechoma hederacea); og Djævelens Ivy eller Ivy Arum (Epipremnum aureum).

Ikke-giftige ivyplanter omfatter druemost (cissus rhombifolia); Kenilworth eller coliseum ivy (Cymbalaria muralis); Ivy Peperomia eller Ivy Blad Peperomia (Peperomia Griseoargentea); giftige æggeblomme (Toxicodendron-arter); edderkoppemyb (Anthericum eller Chlorophytum comosum); og svenske vedbend (Pilea nummulariifolia eller Plectranthus australis).

Overvejelser

Hedera helix er et fælles hus og landskab plante. Det findes også på ASPCAs liste over de 17 mest almindelige giftige planter. Det er kendt af mange navne, herunder forgrening ivy, engelsk ivy, gletsjer ivy, needlepoint ivy, elskede ivy, California ivy og Hahn selvforgrenende engelsk ivy. Hundredvis af sorter af den eksisterer, men alle er stedsegrønne og producerer bærlignende frugt kendt som drupe. Det indeholder triterpenoid saponiner, som forårsager opkastning, mavesmerter, diarré og hypersalivation, hvis de indtages.

Ekspertindsigt

Hvis du har mistanke om, at din kat har indtaget en giftig ivy plante, skal du handle straks, selvom han ikke viser tegn på sygdom. Ring til din dyrlæge eller ASPCA Animal Poison Control Center-hotline på (888) 426-4435. Afhængigt af situationen kan eller måske din kat ikke skal tages til en lokal klinik med det samme.

MisforstĂĄelser

Poison ivy (Toxicodendron species) er ikke giftig for katte, ifølge ASPCA. Katte lider normalt ikke af kontaktdermatitis, eller betændelse i huden, som giftgræs er kendt for. På trods af dette er det ofte medtaget på lister over planter, der er giftige for katte og hunde.

Forebyggelse / Solution

At have en kat betyder ikke, at du ikke kan have husplanter, men at du skal træne din kat for ikke at spise dem. Start med at give din kat med sin egen "katteplante", som hun kan smelte på, som katnip eller specielt kattegræs. Køb derefter en plante, der er ugiftig for katte. Læg undersiden af ​​bladene med en varm chiliolie og sprøjt toppen af ​​bladene med en 1 procent parfumeopløsning (1 del parfume til 100 dele vand). Placer planten på et sted, hvor din kat vil have nem adgang til det. Optag bladene dagligt. Når du har fået en kat, skal hun lære at forlade det alene. Vent, indtil din kat forlader det sikre husplante alene, inden du kommer ind i andre planter. Sprøjt disse planter med parfumeopløsningen for at opmuntre din kat til at holde sig væk fra dem, men du kan afbryde den varme sauce, når din kat har lært sin lektion.

Video Instruktioner: Liza Koshy's Dream Office Makeover | OMG We're Coming Over | Mr. Kate.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar