Pleje af blomsterløg

Pleje af blomsterløg

I Denne Artikel:

Gladiolus er en sød sommerpære.

Blomstrende pærer kommer i to hovedvarianter. Forårsløg omfatter blomster som hyacint, påskelilje og tulipan. Disse hårdførende pærer blomstrer om foråret, og derefter sov i sommer og vinter. Sommerpærer omfatter ægte pæreplanter som liljer samt planter med pærelignende rodstrukturer som iris og dahlia. Nogle sommerløg er hårdføre og overlever koldt vejr, mens andre er ømme og skal opbevares indendørs. Vedligeholdelse af blomsterløgene hjælper med til at sikre, at de har et langt liv.

Forårsløg

Gød løgene i efteråret seks uger før den første forventede frost. Påfør 5 ss. 10-10-10 analyse, vandopløselig gødning til hver 10 kvadratmeter pære seng. Påfør 2 kopper benmel til det samme område på befrugtningstidspunktet.

Vand pærerne grundigt efter befrugtning i efteråret, så jorden er jævnt fugtig, men ikke soggy. Fortsæt med vand efter behov, når jorden ikke er frosset for at opretholde jordfugtigheden.

Læg et 3-tommers lag af mulch over sengen, når jorden begynder at fryse. Dette bevarer fugt og forhindrer vinterskade på pærerne.

Gød en anden gang om foråret, når blomsterne går i rovn og begynder at dyrke blade. Påfør 5 ss. pr. hver 10 kvadratmeter seng, der bruger den samme 10-10-10 gødning, der anvendes i efteråret.

Vand pærerne gennem hele foråret og sommeren efter behov for at holde jorden fugtig. En gang om ugen vanding, der fugter jorden til en 6-tommer dybde er tilstrækkelig.

Afskær blomsten på bunden, når blomsterne visner om foråret, ved hjælp af en saks. Afskær den resterende løv, når den har visnet og døde tilbage naturligt ca. seks uger efter blomstringen.

Sommerpærer

Gød sommerpærer månedligt, mens de producerer løv eller blomster, normalt fra forår til første efterårsfrost. Påfør 7 ss. 10-10-10 analyse, vandopløselig gødning pr. 10 kvadratfod seng.

Vand pærerne ugentligt i løbet af foråret, sommeren og efteråret. Vand nok til at fugte jorden til en 6-tommer dybde, når du holder fingeren i jorden.

Læg et 2-tommers lag af mulch over sommerløgene om foråret. Mulch bevarer jordfugtigheden og forhindrer ukrudt.

Klip stænglerne i bunden med saks, når blomsterne har visnet. Lad løvet være på plads, indtil det dør naturligt tilbage, normalt efter den første efterårsfrost, og skære det derefter ned på jorden.

Grav ømme pærer, såsom dahlia og canna, når løvet begynder at dø tilbage eller efter den første efterår frost. Grav rundt om pærerne, pas på at ikke kikke dem, og skub derefter trowel under dem og løft dem fra jorden. Opbevar dem i kasser med lidt fugtig tørvemos i et 40- til 50-graders Fahrenheit-værelse, indtil du er klar til at genplantes om foråret.

Ting du skal bruge

  • Vandopløselig 10-10-10 gødning
  • Benmel
  • barkflis
  • Shears
  • murske

Tip

  • Der findes bulbgødninger, der passer til bĂĄde forĂĄrs- og sommerløg.

Advarsel

  • Bulb behov varierer efter plantesort, sĂĄ kontroller altid de specifikke krav til den type pære, du vokser.

Video Instruktioner: .

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar