Brombær i Texas

Brombær i Texas

I Denne Artikel:

Blackberries trives overalt i Texas.

Bruges i bagning, konserves eller til at lave syltetøj og gelé, er björnbær løvfældende buske eller vinstokke, der vokser bedst i kølige, men fugtige områder, herunder det meste af Texas. Fire USDA plantehardiness zoner (6 til 9) er repræsenteret i Texas, og brombær er bedst dyrket i de centrale og nordlige regioner, hvor nætter er cooleste. Der er mere end 400 sorter af brombær, hvoraf mange vokser vild i hele Texas. Texas A & M og University of Arkansas har udviklet utallige sorter af den frugt, der er hardy i Texas og producerer god frugt. Generelt kræver brombær fuld sol og regelmæssigt vand. Planter kan være oprejst, halvkonstruerede eller vinstokke.

Udviklet af Texas A & M

Texas A & M har udviklet flere sorter af brombær, der er egnet til dyrkning i hele Texas, herunder Brazos, der blev introduceret i 1959. Denne plante vokser over hele staten og producerer en sur bær, der er bedre til madlavning eller konserves end at spise. Brazos Blackberry, som er sygdomsresistent, er en oprejst plante med torner. Blandt de andre Texas A & M sorter er Rosborough, som producerer en sødere frugt og anbefales til øst og sydlige centrale Texas; Womacken, som producerer en mindre frugt end Rosborough men trives i sandjord; og Brison, som anbefales til det sydlige centrale Texas eller områder med sort lerjord.

Udviklet af University of Arkansas

University of Arkansas har også udviklet flere sorter af brombær egnet til dyrkning i Texas, herunder Arapaho, Choctaw, Navaho og Shawnee. Arapaho, som blev udgivet i 1993, er den nyeste sort og har mange positive egenskaber, herunder resistent mod sygdom og mangel på torner. Denne plante producerer en plump, fast bær over en måned lang høstperiode. Shawnee er en sen sæsonproducent med fremragende frugt, selvom bærene er blødere end de fleste sorter.

Andre sorter

Udgivet af USDA i 1981, er Hull Blackberry en semi-oprejst, tornløs plante, der producerer en mørk, mellemfrugt. Hvis frugten høstes tidligt, vil den være sur. Hullet kræver koldt vejr til korrekt indstilling og anbefales til brug i det nordlige Texas. Blandt de andre sorter af brombær, der kan vokse i Texas, er Cherokee, som er en oprejst, tornet plante, der producerer faste bær med sød smag.

Video Instruktioner: Brombeere Blackberry Gose Review - Beer Bros And The Emergency Backup Episode Part 2.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar