Den bedste klæbemiddel til indstilling af natursten på beton

Den bedste klæbemiddel til indstilling af natursten på beton

I Denne Artikel:

Proceduren for lægning af natursten svarer til den til lægning af keramiske fliser, men det er mere krævende. Sten af ​​natursten har ikke regelmæssige kanter, og de er ret tyngre end keramiske eller porcelænfliser, så det er et omhyggeligt arbejde at placere dem, som selv fagfolk synes svært. Uanset om du lægger stenene på en beton undergulv eller på et lag af fibercementplader, vil du have en mørtel, der er stærk, men er fleksibel nok til at modstå revner.

Mørtel er ikke beton

Som det er til beton, er Portland cement den vigtigste ingrediens i mørtel, at fliser settere bruger til at lægge keramiske eller sten fliser. Til forskel fra beton indeholder mørtel ingen sten eller sten - bare sand. Endvidere indeholder cementen sædvanligvis en række forskellige blødgøringsbestanddele, såsom lime- og latexadditiver, for at holde den fleksibel. Når det kommer til mørtel, er stærkere ikke nødvendigvis bedre; hvis en usædvanlig belastning påføres, er det bedre for mørtel at svigte end fliserne, fordi hvis fliserne forbliver intakte, kan de altid nulstilles.

Type M, S, N og O Mortar

Det amerikanske samfund for test og materialer - ASTM - genkender fire typer murværk - typerne M, S, N og O. Der er en anden type, der ikke længere er inkluderet i dets fortegnelser, selv om den type K- - er undertiden det bedste valg til historiske bevaringsprojekter på grund af dets funktionsevne og lave trykstyrke.

  • Type M mørtel kan have en kompressionsstyrke på 2.500 pounds per kvadrat tomme og er generelt forbeholdt til anvendelse i store kommercielle projekter.
  • Type S mørtel har en kompressionsstyrke på 1.800 psi og anvendes i underklasse applikationer og til udvendige projekter, såsom terrasser.
  • Type N mørtel har en kompressionsstyrke på 750 psi og er den universelle kvalitet til de fleste indvendige applikationer.
  • Type O mørtel har en lav trykstyrke på kun 350 psi og anvendes primært med materialer med tilsvarende lav trykstyrke som brunsten og sandsten.

Når man vælger mørtel til indstilling af natursten, er det bedste all-round valg N, medmindre fliserne udsættes for usædvanlige fugtforhold, i hvilket tilfælde type S ville være et bedre valg.

Thinset vs Mortar

Når du leder efter flise klæbemiddel i en bygning forsyning, vil du normalt finde flere typer tyndsæt, som er en type mørtel, der er lavet med specielt fine aggregerede materialer. Det er ofte lavet med mastik eller epoxy i stedet for Portland cement. Thinset er designet til at give god limstyrke, når den påføres i et lag, der er 3/16 tommer eller mindre, og taber styrke, når det anvendes i tykkere lag.

Når der lægges natursten, er valg af klæbemidler normalt mellem tinsæt og type N mørtel. Enhver tinsætformulering, der anbefales til keramiske eller porcelænfliser, vil fungere med glatte og regelmæssigt formede sten, men hvis dine sten er meget fremhævede og uregelmæssige, og du skal lægge en tykk limklæde for at holde dem, skal du vælge type N mørtel. Opgrader til type S mørtel, hvis du lægger stenene udenfor eller i kælderen.

Video Instruktioner: Montage med rawplugs, murbøsninger, mv., i beton, mursten, etc.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar