Agapanthus Typer

Agapanthus Typer

I Denne Artikel:

Agapanthus blomster har store klynger af blomster.

Agapanthus blomster er hjemmehørende i Sydafrika. Ofte kaldet afrikanske liljer, kommer disse pære blomster i nuancer af blå, lilla og cremet hvid, og kan variere i størrelse fra kun få inches høj til 4 meter eller mere. Agapanthus blomster vokser bedst i USA's Department of Agriculture (USDA) Plant Hardiness Zones 9 til 11, ifølge University of Florida. Plant disse prangende blomster i fuld sol eller delvis skygge for bedst blomstring.

Orientalsk

Agapanthus orientalis er en stor agapanthus, der når højder på 4 fod og bredder på 2 fod. Blomsterne er normalt sande blå i farve, selv om de undertiden kan være pink eller lavendel. Alligevel er denne cultivar en favorit blandt hjemgartnere, der ønsker en blå, sommerblomstrende blomst. Bladene er slanke, grønne og grove teksturerede.

Lilleput

'Lilliput' har mørkeblå blomster, men det er denne plantes hårdhed, der gør det til et ypperligt valg for mange gartnere. I modsætning til de fleste agapanthus kan 'Lilliput' overleve i klimaer så kolde som USDA Zone 6, ifølge University of Vermont. Denne langsomt voksende cultivar er mindre end de fleste, dog når en maksimal højde på kun 18 inches.

Hvid jul

'White Christmas' er en meget stor, prangende agapanthus. Når det ikke er blomstrende, ser denne beskedne plante ud som en pæn hæv af lodrette, slanke greens forlader ca. 2 meter høj. Når den er i blomst, har planten dog 5 fodhøje stængler toppet med store glober af cremet hvide blomster.

Elaine

'Elaine' er karakteristisk, fordi det har eviggrønne blade, der ikke dør ned om efteråret og vinteren, men forbliver frodige og grønne gennem plantens hvilende periode, hvilket giver planten udseende af en buskelig busk. Når 'Elaine' er i blomst, er det 4-fods stængler toppet med mørke, violetblå kluster af blomster.

BlĂĄ Baby

Udseendet af 'Blue Baby' er opsummeret i sit navn. Disse små 15-tommer agapanthus planter har meget lyseblå blomster i pastellfarvet, der ofte er forbundet med tøj og andre ting lavet til nyfødte baby drenge.

Video Instruktioner: Different Species Of Agapanthus Africanus - Which Climate Suits Best To Them.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar