Afrikanske trænavne

Afrikanske trænavne

I Denne Artikel:

Baobab træet er løvfældende i den tropiske tørsæson (vinter).

Et massivt kontinent findes Afrikas største mangfoldighed af træer syd for Sahara-ørkenen, hvor nedbør er rigeligt og temperaturen forbliver varm året rundt. Hundredvis af træarter kan ses på de mest basale af ferier til Afrika, fra en safari til en tur i en stor bys botaniske haver. Mange af disse træer vokser nu i parker i andre subtropiske og tropiske regioner rundt om i verden, blændende beundrere med deres arkitektoniske silhuetter, smukke blomster og fantastiske frugter.

Jackalberry

Jackalberry (Diospyros mespiliformus), også kaldet afrikansk ebony, findes på tværs af meget af Afrika fra Senegal og Sudan til Namibia og Sydafrika. Det findes mest på savanner eller savanne skovområder, hvor det kan ses voksende på termit mounds. Dyr som nyalas, impalas, warthogs, bavianer og hornbills spiser jackalberrys frugt. Dette træ fik sit navn, fordi dets frø også findes i dybden af ​​jakaler. Træets blade bliver spist af elefanter, næsehorn, giraffer, bøfler og kudus. Jackalberry vokser 80 meter høj og næsten 50 meter bred med en baldakin højt op på den høje trunk.

Paraply Thorn

Paraplytornet (Acacia tortilis) er en af ​​de mest udbredte arter af akacietræ på kontinentet. Dets oprindelige rækkevidde strækker sig fra Mozambique, Botswana, Swaziland, Transvaal, Orange Free State og Cape i Sydafrika på de tørre savanner. At se dette træ har tendens til at afsløre områder af god jord og gode græs, ifølge Kruger National Park hjemmeside. Tornede grene og rigelig produktion af frøplader er karakteristiske for paraplytornet, og de faldne frø spises af kudu, impala, næsehorn og elefant. Paraplytorn har en paraplylignende baldakin og vokser opefter 65 meter høj og 20 til 30 meter bred.

Baobab

Langsomt voksende og løvfældende, baobab eller "Dead Rat Tree" (Adansonia digitata) bliver et arkitektonisk storslået træ på de afrikanske sletter over meget Afrika syd for Sahara. Stammen ligner et massivt ben af ​​en elefant eller uddødt dinosaur, og dens brede grene strækker sig langt ud på den flaskeagtige bagagerum, som den aldre, måske over tusind år. De hvide blomster, der er bestøvet om natten af ​​flagermus, giver store træagtige frugter, der dingle af en lang stamme, hvilket gør dem til at ligne hængende rotter. Baobab træer vokse 60 til 70 fod høje og så bredt sprede som 75 fod.

Marula

Marula (Scelerocarya birrea) er et stort, rundkronet løvtræ, der vokser 50 meter højt og lige så bredt. De frugter, der danner på træet, er golfkugleformede, smager ligesom mango og er rig på vitamin C. Indbygget fra Etiopien til Sydafrika kaldes marula også "drukkerens blomme". Marula liquer og øl er lavet af frugterne. Warthog, elefant, vandbukk, giraf og kudu spiser alle frugter og blade af træet.

Afrikanske tulipræer

Et stort stedsegrønne træ, der er hjemmehørende i de fugtige sletter og skove i Afrika's frodige ækvatoriale strækninger, er afrikansk tulipan (Spathodea campanulata) vokset 75 meter høj og 60 meter bred ved modenhed. Det hedder også "ild træ" eller "Gabon tulipetræ." Hurtigt voksende og lavvandet, viser det store blomsterklynger med levende orange eller guld på grentips om foråret og sommeren. Hver blomst er trompet-til kopformet, der ligner en tulipanblomst og er fyldt med nektar til fugle at engorge. Senere udformes lange, brune frøkapsler, og jægere koger frugtkernerne inde for at få en giftig væske til at spotte tipene på jagtpile, ifølge Margaret Barwick i "Tropiske og Subtropiske Træer."

Video Instruktioner: .

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar