Afrikanske jordtyper

Afrikanske jordtyper

I Denne Artikel:

Næsten 55 procent af jorden i Afrika er uegnet til dyrkning.

Jordens jordarter er mindre frugtbare sammenlignet med dem i resten af ​​verden, ifølge et papir, der blev præsenteret af Columbia University under det Afrikanske Fertilizer Summit. Dette skyldes, at terrain af Afrika er meget gammel og har oplevet ingen vulkansk foryngelse. Andre faktorer som forvitring, erosion og udvaskning bidrager også til dette. Jordbunden er ikke rig på næringsstoffer, hvilket gør næsten 55 procent af Afrikas samlede jord uegnet til dyrkning, ifølge papiret. Jordbunden i Afrika klassificeres på baggrund af deres alder, forældremateriale, fysiografi og klimatiske forhold.

Ferralsols

Ferralsol findes for det meste i store dele af det centrale Afrika, Liberia, Sierra Leone og østlige dele af Madagaskar. Ferrasoler er dybt forvitret, gruset og surt i naturen og har også lav næringsstofforsyning og retentionskapacitet. De er godt drænet, har en god struktur og en dyb profil. Kontantafgrøder som kaffe, gummi, kakao, kokosnød, oliepalme og plantain dyrkes i nyligt ryddet jord, men efter to eller tre afgrøder er næringsstoffer i jorden udtømt og tvinger landmændene til at bevæge sig mod frisk rydde lande.

Acrisols

Acrisoler er til stede i den sydlige del af den sub-fugtige zone i Vestafrika, det sydlige Guinea, de fleste dele af Cote d'Ivoire, Syd Ghana, Togo, Benin, Nigeria og Centrale Cameroun. De har høj vandholdende kapacitet, men mindre biologisk aktivitet og hæmmer rodindtrængning. De er mindre forvitrede, har lave mineralreserver og har udvaskningsproblemer. Kalk og organisk stof bør tilsættes for at få et godt udbytte i længere perioder.

Nitosols

Nitosoler er til stede i begrænsede områder som Etiopien, Kenya, Tanzania, Øst-DRC og i Rift Valley Zone. Nitosoler har lerrig underjord, god jordstruktur og højt frugtbarhedsniveau. Lejet bevarer næringsstoffer i jorden, hvilket gør det frugtbart. De har høj vandkapacitet og dyb rodindtrængning.

Lixisols

Lixisoler forekommer i et bælte i Vestafrika, sydøstlige Afrika og Madagaskar. De har et højt lerindhold, der reducerer sin ernæringskapacitet. Lixisoler har en medium til høj pH, og de mister frugtbarhed på grund af vedvarende anvendelse i landbruget. Deres fysiske egenskaber er dog bedre end akrisoler.

Arenosols

Arenosoler findes i regioner i Vestafrika, der omfatter - nordlige senegal, mauretanien, central mali, sydlige niger, tchad og østlige sudan. Arenosoler findes også i patches i Botswana, Angola, sydvestlige DRC og nordafrikanske lande. Kvarts er den vigtigste sammensætning af denne type jord, og de har et lavt næringsindhold og beholderkapacitet og vandfastholdelseskapacitet. Arenosoler er påvirket af udvaskning og har en svag struktur, hvilket gør dem mindre produktive.

Vertisols

Vertisols findes i de halvtørre og sub-fugtige zoner i Sudan, Etiopien og i Tanzania. Denne særlige jordtype indeholder ler, der svulmer og krymper afhængigt af vandindholdet. I regntiden svulmer det og forårsager oversvømmelse, og i tørsæsonen krymper det og forårsager dybe revner. Tilling er vanskelig, fordi det er klæbrigt, når det er vådt og hårdt, når det er tørt. Kvælstof går tabt kraftigt under oversvømmelser.

Video Instruktioner: Stampet Lerjord - Mikrolegat ansøgning.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar