Afrikanske giftige planter

Afrikanske giftige planter

I Denne Artikel:

Vinca kan være giftigt hvis spist.

Giftige planter kan være vildledende smukke. Mange attraktive giftige planter, herunder dem, der er hjemmehørende i det afrikanske kontinent, kan have en eller flere dele, der indeholder skadelige toksiner. Disse giftige dele kan skade eller endda dræbe mennesker og dyr, når de røres eller indtages, så det er vigtigt at vide, hvilke native afrikanske planter du sikkert kan håndtere og vokse i og omkring dit hjem.

Vinca

Vinca (Catharanthus roseus) er en fælles ornamental plante indfødt til den afrikanske ø Madagaskar, den fjerde største ø i verden. Også kendt som Madagaskar periwinkle, vokser denne plante som en blomstrende årlig i mange haver. Vinca producerer femblomstrende blomster i farver af lyserød, lavendelblå, hvid eller hvid med rødt center. Alle dele af vinca er giftige, og de giftige stoffer i planten kan forårsage hallucinationer, når de spises.

Blood Lily

Blodliljen (Scadoxus multiflorus), også kaldet den afrikanske blodlilje eller pulverpuffelilje, er en blomstrende plante, der vokser fra en pære. Blodliljer producerer seks blomsterblomstersegmenter med farver som gradvist skifter fra rød til pink. De dyrkes som udendørs blomstrende pærer eller dyrkes indendørs som køkkenplanter. Løgene af blodliljer er giftige og kan forårsage kvalme, opkastning eller diarré, hvis de indtages.

Afrikansk hamp

Afrikansk hamp (Sparmannia Africana) er en busk med hårde, hvide, asymmetriske blade og fire del hvide blomster med gule stammer. Vokset som et husplante eller en udendørs ornamental, afrikansk hamp kan forårsage hudirritation, hvis du rører det giftige hår på sine blade. Afrikansk hamp betragtes imidlertid som et lavrisiko-giftigt plante. Hvis der forekommer hudirritation, varer det typisk kun et par minutter.

Agapanthus

Agapanthus (Agapanthus orientalis) er en sydafrikansk indfødt og medlem af lily familien. Også kaldet den afrikanske blå lilje, det er en urteagtig flerårig, der producerer lange, slanke blade og klynger af blå eller hvide blomster. Agapanthus findes ofte i en blomsterhave eller bruges som en dekorativ indendørs plante. Agapanthus giftige del er saften i bladene, der kan forårsage mindre hudirritation ved berøring, men alvorlig smerte og sårdannelse i munden, hvis de spises.

Klatret løg

Klatret løg (Bowiea volubilis) har en stor, delvist udsat pære med tynde, grønne, bladefrie stængler og små grønlige-hvide blomster. Også kendt som en zulu kartoffel, dette afrikanske indfødes usædvanlige udseende gør det til et naturligt iøjnefaldende centerpiece i indvendige rum. Hele planten er giftig. Det kan forårsage kontaktdermatitis ved at røre pæren eller kvalme, opkastning, mavesmerter og kramper, hvis de spises. Planten er dog kun meget giftig, hvis den forbruges i store mængder.

Video Instruktioner: 10 Af De Farligste Dyr I Verden.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar