Afrikanske plantenavne

Afrikanske plantenavne

I Denne Artikel:

Den blomstrende oleander er indfødt i Afrika.

Afrikas store kontinent indeholder forgrenende biodiversitet, med miljøer fra tørre ørkener til tropiske jungler og klimaer fra tropisk til subarctic. Uanset om det er i savannen i Tanzania eller Congo-junglen, er Afrika vært for mange plantearter. Mange afrikanske planter er udelukkende hjemmehørende i området, selv om nogle kan dyrkes andre steder i verden.

BlĂĄ fluer

Blå fluer (Aristea ecklonii), også kaldet blå stjerner, er et stedsegrønet flerårigt medlem af liliefamilien. En indfødt af Central og Sydafrika, flyver blå sport tynde, græslignende blade accentueret af delikate "sande blå" blomster. Udmærket som en containerfabrik eller som en grænseanlæg til en naturaliseret have, er blå fluer en robust plante, der vil vokse i USDA Zones 8B til 11. Blå fluer er ret alsidige og vil tolerere fuld sollys eller lys skygge så længe det har en humusrig, godt drænet jord for at vokse i. Planten er lidt af en vandhvirvel og bør vandes ofte om sommeren.

Montbretia

Montbretia (Crocosmia × crocosmiiflora) er en blomstrende opretstående flerårige, der kommer fra Sydafrika. Planten har lange, sværdlignende grønne blade og tynde stængler, der brister i farve om sommeren med røde orange eller gule blomster. Montbretia er et godt supplement til en skovhave og kan bruges som en naturligt kendetegnet græsplante. Montbretia er ret hård og pestfrit, selvom edderkoppemider kan være et problem. For bedste resultater, vokse montbretia i fuld eller delvis sollys i USDA Zones 6 til 9. Den flerårige bør vandes som nødvendigt: mere om sommeren og mindre om vinteren. Mulch om vinteren, hvis det er muligt.

Oleander

Oleander (Nerium oleander) er en blomstrende evergreen busk, der tilhører dogbane familien. Anlægget kommer fra Nordafrika, og vil vokse i USDA Zones 8 til 10. Oleander er en flot blomstrer, der producerer tætte klynger af lyserøde, hvide eller cremede gule blomster afhængigt af sorten. Anlægget gør en fremragende prøve busk eller privatliv skærm. Mange kulturer af busk producerer blomster, der er stærkt duftende. Oleander foretrækker fuld sollys og godt drænet jord. Selv om det er lidt tørtolerant, vil planten ikke nå sit fulde potentiale, medmindre vandet lejlighedsvis. Som så mange andre medlemmer af dogbane familien er planten toksisk og bør aldrig indtages eller endog overhandles.

Video Instruktioner: Garden Explorer at Stellenbosch Botanical Garden.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar