Fordelene ved blomstrende planter

Fordelene ved blomstrende planter

I Denne Artikel:

En fordel ved blomstrende planter: en høst.

Blomstrende planter er omkring os, den mest rigelige form for plante på land. De udviklede sig for mennesker, og deres mangfoldighed og overflod har været en vigtig del af vores overlevelse, kultur og historie. Vi har brugt dem i vores ritualer, givet dem symbolsk mening og endda brugt dem som valuta. Deres relevans fortsætter og giver gartnere flere fordele.

Mad

Den primære fordel ved blomstrende planter er i deres fødevareværdi. Faktisk er blomstrende planter vores eneste kilde til frugt. Frugter omfatter ikke bare søde produkter som druer eller bær. Tomater, agurker, ærter - er også frugterne af blomstrende planter. Udover at give frugt, er mange typer blomster selv spiselige, herunder rosen- og pansy kronblade. Stængler, blade og rødder, som gulerødder, giver også mad.

Tiltræk Wildlife

Blomstrende planter tiltrækker dyreliv, selvom mange gartnere ønsker, at hjorte og kaniner ville holde sig væk. Ligesom os er de trukket til blomstrende planter for den mad, de leverer. Fugle, sommerfugle, honningbier - blomstrende planter nærer dem også.

Foder

Ligesom mennesker og dyreliv spiser på blomstrende planter, så gør husdyr også. Fra frø til græs fodrer blomstrende planter vores dyr, herunder dem, vi bruger til mad. Korn fodres rutinemæssigt til dyr som kylling og kvæg.

Medicin

Fordi så mange af så mange blomstrende planter er spiselige, er det naturligt, at de ville have fundet deres vej ind i folkemæssige retsmidler. Nogle, som foxglove, har vigtige medicinske egenskaber, og moderne videnskab har været i stand til at skabe standardiserede syntetiske versioner af planternes medicinske kvalitet. Dette er en god ting, da medicin i en dosis er gift i en anden. Foxglove, for eksempel, kan være fatalt.

udsmykning

En anden fordel ved blomstrende planter ligger i deres værdi som udsmykning. Tilstedeværelsen af ​​blomster hæver begivenheder som bryllupper og begravelser. Blomsten er ikke bare en heldig ulykke. Blomster har udviklet sig til at være smukke. Det meget dyreliv, der er trukket til et område af blomstrende planter, er de samme væsner, som vil hjælpe en plante med at reproducere ved at distribuere pollen mellem blomster. Den smukkere, duftende, nektarfyldte og prægtige en blomst er, jo flere besøg kommer de fra skabninger.

Træ

Selv om andre slags planter, som nåletræer, giver træ, betyder det blotte antal blomstrende planter, at meget af det træ, vi bruger i vores møbler, og konstruktionen kommer fra træer, der blomstrer.

Erosionskontrol

Græsser er blomstrende planter og er en vigtig erosionskontrolforanstaltning, der hurtigt sætter jorddækslet over et jordareal og holder det væk fra at blæse væk. Særligt vigtigt er græs, der stabiliserer bakker.

Video Instruktioner: SĂĄdan planter du blomster i krukker.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar