Fordele ved opdræt Ornamental Plants

Fordele ved opdræt Ornamental Plants

I Denne Artikel:

De fleste mennesker køber planter for at få noget pålideligt, der vil vokse og blomstre som det skal, men andre prøver på noget andet, uventet og muligvis bedre ved at opdræt deres eget. Dette betyder enten at udpege de bedste individer i en gruppe og lade kun de sætte frø eller omhyggeligt placere pollen på pistilen (den frøproducerende del af blomsten).

Blomster

En af de mest almindelige årsager til at opdrætte dine egne sorter er at have blomster af en unik farve eller form. Måske vil du gerne have blege rosa Californien valmuer. Hvis du vokser en sort, der indeholder lyserød blandt de andre farver, kan du fjerne alt, men planterne med lyserøde blomster, så de krydser hinanden. Gør dette igen og igen, og i sidste ende får du kimplanter af den farve du foretrækker.

Eller du vil gerne have dagsløg med smalle kronblade. Eller usædvanligt store rhododendron blomster. Du indstiller standarden, og du vælger de forældre, som du håber vil give dig det ønskede resultat.

For dine store rhodieblomster kan du krydse en tropisk art med usædvanligt store blomster med en hårdere men mindre blomstret sort, håber at få en busk med store blomster, der også vil tage de lave temperaturer i dit område, en ny funktion, en ny type af plante, som ingen andre har i deres have.

Blade

Mange planter dyrkes for deres prydplanter, for formen og størrelsen eller mønstrene og farven, eller endda efterårsløvetonen. Du kan vokse en gruppe hostas fra frø og vælge den med de mest slående blade til at vokse og opdele, måske endda sælge den til andre gartnere.

Du kan også lave bestemte kryds mellem sorter, i håb om at få en bestemt farve eller et mønster. Nogle gange vil en busk spire en gren med et usædvanligt mønster, måske med gule eller hvide splotches. Du kan tage stiklinger fra den gren og dyrke buske med helt splotched løv.

Frugt

Mange spiselige frugtsorter er et produkt af krydsninger mellem forskellige arter eller sorter af den frugt. Hybridizers søger opbevaringskvalitet, tidlig eller sen modning, og selvfølgelig lækker smag.

Sygdomsresistens er også et ønskeligt træk ved frugtproduktion. Hvis blade af fersken træer i dit område ofte bliver angrebet af en bestemt sygdom, kan du for eksempel dyrke 30 små fersketræer fra frø og vælg dem, hvis blade er sygdomsfrie.

hårdførhed

Frøplanter varierer ofte i modstand mod frostskader og ved at dyrke dine egne stauder eller buske fra frø, kan du vælge de der gør det bedste i dit koldeste vejr. Eller du kan krydse en noget ømt ros med store blomster med en anden hårdere rose, hvis blomster er mindre ønskelige at få en hård, hård, stor blomstrende rose, måske unik for din have.

Video Instruktioner: I am not planting out my garden this year 2018 and here's why, gardening tour.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar