Tilpasning af tulipaner

Tilpasning af tulipaner

I Denne Artikel:

Tulipaner er en af ​​de mest populære forårsløg.

Tulipaner i naturen vokser i en række forskellige levesteder i Vestasien, fra fugtige dale til tørre bjergskråninger. Somrene er generelt tørre, og selv dalerne mister meget af deres fugt. Du finder tulipaner, der vokser i græsklædte enge, adskiller sig i stedet for i store klumper. Deres udvikling har forberedt dem til at overleve godt i disse åbne, eksponerede levesteder med kolde, fugtige vintre og varme, tørre somre.

Tilpasningseffekter

Efterhånden som arter udvikler sig, ændres deres egenskaber, da de personer, der producerer flere afkom, påvirker genpoolen som helhed. For eksempel er de voksagtige, lidt stive kronblade af tulipaner god beskyttelse mod koldt, tørrende vind til stammene og pistillerne. Det er sandsynligt, at tuliperne med mere sårbare kronblade mistede deres blomster til sene frost eller en udtørrende vind. De voksagtige blomstermotiver modnede mere frø og blev forældre til en ny generation af tulipaner med hårdere blomster.

Typer af tilpasninger

Næsten hver eneste funktion af en vild tulip har en vis fordel for planten. Pærer, der kan bevare en ny spir i en fødevarebutik, frigiver planten fra afhængighed af sommervand. Deres evne til at spire fra dybt underjordiske, dækket af så meget som en fod af jord, beskytter dem mod temperatur ekstremer. De tykke blade holder dem tørre for tidligt. Stive stængler holder blomsterne over det omgivende græs, idet vindene fejer ned ad skråningen. Selv de lyse farver kan tiltrække bestemte pollinator insekter.

The Bulb

En tulipan ligner en løg, med blad og blomsterknopper ved bunden omgivet af lag af kødfulde skalaer og en hård ydre tunika, der beskytter dem. Rødder udvikler sig fra basalpladen lige under knoppen. Denne kompakte pakke er velegnet til overlevelse i sten eller jord. Små knopper på siden af ​​basalpladen udvikler sig til ny pære, en formeringsmetode, der gør det muligt for en plante at duplikere sig selv uden at være afhængig af den skrøbelige blomst. Nye løg produceres også i enderne af korte sideskudd kaldet stolons.

Blade

Blade har udviklet sig til kødfulde voksagtige strukturer, der modstår tørring af vævene så længe som muligt. Da tulipaner vokser i fuld sol, har de ikke brug for en stor bladoverflade til at samle lys, så de producerer et lille antal blade med et reduceret overfladeareal, der typisk kun har to til seks blade, nogle gange ret smalle og græslignende, nogle gange brede og stropformet.

Tilpasninger til dyrkning

Da mennesker har valgt tulipaner til træk som større blomster, en større variation af farver og længere blomstringstid, er tulipaner også blevet mere tolerante over for typiske haveforhold. Konstant sommervand, rig jord og varmere vintre er faktorer, der påvirker overlevelse af pærer i haver. Personer med løg, der roter i juli regner, producerer f.eks. Ikke afkom, så de automatisk vælges ud af genpoolen.

Video Instruktioner: Тюльпан из полимерной глины (с опросом).

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar