Tilpasning af Mimosa

Tilpasning af Mimosa

I Denne Artikel:

Mimosas krymper hurtigt væk fra berøring og varme stimuli.

Ifølge Encyclopedia Britannica indeholder genus Mimosa mere end 450 planter og er en del af ærterfamilien. Individuelle arter kan være krydderurter, buske, træer eller woody klatrere. Mimoser kaldes det på grund af den måde, de "efterligner" dyr ved at reagere på ydre stimuli og bevæger sig hurtigt. På toppen af ​​deres bevægelse har mimoser andre overlevelsestilpasninger, der har at gøre med deres rødder og frø.

Hurtig bevægelse

Ifølge Plants In Motion viser "Sensitive Plant" mimosas et startende hurtigt svar på berøring og varme stimuli, kaldet thigmonasty eller touch-induceret bevægelse. En lav varmekilde ved kanten af ​​bladet får bladet til langsomt at krølle væk, mens et hårdt pludseligt tryk får bladet til at lukke ind på sig selv øjeblikkeligt. Bevægelse er forårsaget af stimuli, der udløser et elektrisk signal, ligner den måde, hvorpå nerveceller virker hos de fleste dyr. Mimoser udviklede sandsynligvis denne tilpasning til at krympe væk fra ild eller afskedige uvelkomne insektbesættere, der ellers ville føde på planten.

Resilient og Prolific

Mimosa pigra producerer flere pods ad gangen, og hver pod indeholder 14 til 26 frø hver. Ifølge Pacific Island Ecosystems at Risk, eller PIER, er denne mimosa så succesfuld, at den betragtes som en invasiv ukrudt på nogle områder, herunder Thailand og meget af Australien. Udryddelsesprogrammer, der involverer at indføre skadedyr for at reducere mimosa tal er begyndt. I Australien er en kvæle til at spise mimosa blomster, to biller til at spise frøene og to møller for at spise stammen blevet frigivet uden nogen mærkbar effekt.

Pod tilpasninger

Mimosa pigra, eller catclaw mimosa, har en bred fordeling, langt ud over det oprindelige sortiment i Syd- og Mellemamerika, takket være sine frøpods tilpasninger. Ifølge Pacific Island Ecosystems at Risk, eller PIER, flyder de hårdskalede bælg let langs vandveje og oversvømmelsesbaner på ubestemt tid, forbliver sovende men levedygtige, indtil de når tørre lokaliteter. Derudover holder brystbørsterne sig til tøj, dyr eller mudrede køretøjer, der spreder deres område endnu længere.

Root Nodules

Mimoser har svært ved at få adgang til tilstrækkeligt kvælstof i jorden selv. Ifølge Ethnogarden Botanicals har de udviklet et symbiotisk forhold med rhizobium og bradyrhizobiumbakterier for at imødekomme deres kvælstofbehov. Planten tillader bakterierne at danne i knuder på rotterne, og til gengæld konverterer bakterierne ubrugeligt kvælstof til ammoniak, hvilke mimoser kan bruge til deres daglige krav. Mimoser uden dette partnerskab med kvælstoffastgørende bakterier vokser dårligt og dør generelt som frøplanter.

Introduktion af mikrober

Ifølge Ethnogarden Botanicals skal indkøbte mimoser podes med kvælstoffastgørende mikrober på en af ​​to måder. En, køb ærter og plant dem på samme tid som mimoserne. Tillad dem at etablere et rodsystem og nå flere inches i højden. I denne højde skal du klemme dem tilbage til overfladen.

To, finder allerede etablerede mimoser vokser i området. Grave op rødderne og tag et par små stykker samt nogle af de omkringliggende jord. Bland dem i jorden, hvor dine nye mimoser vil vokse. Hold øje med uønskede insekter eller svampe, der kunne være kommet sammen for turen.

Video Instruktioner: Lazy Town - We Are Number One [DANK EDITION].

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar