Tilpasning og funktion af Venus Fly Trap

Tilpasning og funktion af Venus Fly Trap

I Denne Artikel:

Venus Flytrap, Dionaea muscipula, er en kødædende plante. De insektbeskyttende eller insektdyrkende kødædende planter omfatter seks ordrer, ni familier og 595 arter. På grund af folks fascination med denne plante gennem årene har den landet på listen over truede arter. Det er USA's Department of Agriculture (USDA) hardy i zone 5 til 8, men stammer fra nord og syd Carolina.

Plantefakta

Venus flytrap er en herbaceous flerårig, der vokser omkring 1 fod i højden. Det foretrækker fuld sol til at skygge i våde boggy områder. Det er kun indfødt til kysten af ​​Nord og Syd Carolina, i en radius omkring 100 miles omkring byen Wilmington. Planten blomstrer fra maj til juni. Flytrappen er nok den mest kendte kødædende plante i USA.

Plantegenskaber

Planten selv er lille og vokser i rosetform eller hvirvl eller cirkulært mønster. Bladstængerne kan være hjerteformede og flade til jorden eller tynde og oprejst. Fælden er faktisk bladet. Som med de fleste planter består bladet af en petiole eller bladstengel og et blad. Bladet er den "fælde" del, der understøttes af petiole. Flytrappen producerer også hvide blomster. Knopperne åbne først fulgte gradvist af blomsterne ved bunden. Hver plante kan generere mellem en til 15 blomster.

Flytraps funktion

Traditionelt får planterne deres næringsstoffer og gasser fra jorden og luften omkring dem. I stedet opdager kødædende planter disse ting fra at spise insekter. Venus flytrap er designet unikt til dette formål. Bladene har lober på hver side af "fælden". De har korte faste hår kaldet udløser eller følsomme hår på de lobes, der snap lukket, når de røres, fældefangst, hvad der går indeni. Fælden kan lukkes i mindre end et sekund. Det lukker ikke helt i første omgang for at lade meget små insekter ud, der ikke er store nok til et godt måltid. Hvis fælden lukker på andet end et insekt, som en sten eller en møtrik, vil fælden forblive lukket i ca. 12 timer og derefter spytte ud, hvad der ikke er foder, der blev fanget.

Når fælden lukker for mad, holder cilia, eller fingerlignende fremspring, insektet inde. Når fælden er lukket, udskiller planten saft, ligesom humane fordøjelsessafter, for at opløse de bløde dele af insektet. Efter at de bløde dele er blevet fordøjet, om cirka fem til 12 dage, åbner fælden og knoglerne vaskes enten væk eller blæst væk af vinden. Fælden genåbnes afhængigt af insektets størrelse, flytrappens alder, lufttemperaturen og antallet af gange fælden har gennemgået denne proces.

Seasonal Fælder

Venus flytrap har sæsonbetonede "fælder". I foråret har fælderne "vinger" på petioles og er grønne i farve. Disse fælder varer, indtil blomsterne dannes på planten. Sommerfælderne er smalle og uden "vingerne". Solen gør dem til en maroonfarve. Denne farve kan fungere som et attraktivt middel til insekter for at besøge flytrap. I efteråret er der ingen særskilte fældefunktioner som om foråret og sommeren. Vinterfælderne er de mindste og kan blive beskadiget af frost, som kan dræbe planten.

Historie

Venus flytrap har vokset i naturen i næsten 200 år. Det var først i 1760, at guvernøren, Arthur Dobbs, opdagede dem i en skov i North Carolina. Han hedde det "Fly Trap." Det var først i 1875, at Charles Darwin blev interesseret i anlægget på grund af sin hurtige og kraftfulde bevægelse for at fange sit bytte.

Video Instruktioner: The Choice is Ours (2016) Official Full Version.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar