Acacia Plant Information

Acacia Plant Information

I Denne Artikel:

Europæere kalder acacias

Mens de firkantede, fine teksturerede blade af akacieplanter (Acacia spp.) Ser behagelige af sig selv, forekommer der pragt i vinter og forår med strålende skærme af små gule blomsterklynger. De vokser i milde klimaer, hvor kun lette frost forekommer om vinteren (USDA hardiness zoner 9 og højere). Specifikke væksttolerancer og vinterkølende hårdhed varierer mellem arter.

Origins

Der findes mindst 1.100 forskellige arter af akacieplanter. Disse løvfældende eller stedsegrønne træer og buske hagler fra Central- og Sydamerika, østlige og sydlige Afrika, Polynesien og Australien.

Taksonomi

Acacier tilhører den store ærterfamilie, Fabaceae (Leguminosae). Inden for denne forbindelse eksisterer der tre underfamilier, der skelner planter efter blomsterform. Acacia blomster viser radial symmetri-nøjagtig symmetri, når de ses i alle retninger. Således er de medlemmer af subfamilien Mimosoideae. Derudover består deres små blomster af små kronblade og blomkål, der er skjult af talrige og prangende stammer.

Plantegenskaber

I Afrika hedder acacia planter "tornetræer", fordi deres grene og kviste bærer små rygsøjler. De besidder andre interessante tilpasninger ifølge "Tropiske Blomstrende Planter" af Kirsten Albrecht Llamas. Bladene er bipinnate-hvert blad har to forgrenede rækker, der indeholder mange små folder. I tørre områder mangler de sande blade og vokser bladlignende phylloder for at bevare vand. Disse phylloder er fladede petioles eller bladstængler. Juice af acacias indeholder bittertestende alkaloider, modvirrende dyr fra foraging. Nogle acacia arter mangler dette giftige saft og stole på stingende myrer for at gøre deres boliger og lægge æg i de hule torner; Myrene angriber ethvert dyr, der ønsker at spise planten.

Ornamental Qualities

Mens bladene eller phyllodene skaber en fjedrende, blød tekstur til en haveindstilling og potentielt kastet skygge, forbliver den herskende herlighed af enhver acacia dens blomster. Der opstår om vinteren eller foråret afhængigt af arter, de små pompomlignende cremede hvide, gyldne eller gule blomster optræder i klynger. Klyngerne intensiverer det visuelle display og kan øge den svage duft i deres fingerlignende eller endda besværlige hængende former. Ikke alle arter bærer duftende blomster, men alle udbytter bønner pod-lignende frugter bagefter.

Kulturelle krav

Grundlæggende dyrkningskrav for alle acaciaarter omfatter plantning i en ikke-alkalisk jord, der har en vis frugtbarhed. Det er bedst at dyrke dem, hvor vindene ikke kaster deres grene og i fuld solnedgang, og modtager mere end otte timers direkte sol hver dag for den bedste planteform og blomstring. De fleste arter reagerer ikke godt på hårdt beskæring; udføre lejlighedsvis fjernelse af afgrøder på løvfældende arter for at opretholde en god struktur. For eviggrønne acacia planter, overvej tip beskæring grenene efter deres blomsterklynger væk i det sene forår kun.

Bekymringer

Brug handsker, passende beskyttelsesarm og benbeklædning, når du arbejder omkring acacia planter for at undgå torn punkterings sår. Brug også øjenbeskyttelse.

I nogle regioner er ikke-indfødte akaciearter, der først blev indført til prydhave, nu undslået dyrkning og er økologisk invasive. I USA lider både Hawaii og Florida i habitatforstyrrelser fra nogle få ikke-indfødte akaciearter.

Video Instruktioner: Amazing Symbiosis: Ant Army Defends Tree | National Geographic.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar