Om Weigela

Om Weigela

I Denne Artikel:

Weigela er en løvfældende flerårig busk dyrket for sin overflod af blomster. Weigela, der i nogle tilfælde er kendt som kardinal busk eller gammeldags weigela, overlever i USDA hardiness zoner 5 til 9. Anvendes primært som et fundament i landskabspleje, men de nye mindre størrelser arbejder også godt i grænser. Weigela tilpasser sig under mange forhold, hvilket gør det let at dyrke og vedligeholde.

Historie

En indfødt asiatisk busk, weigela florida blev introduceret i Europa af Robert Fortune i 1845 og opkaldt til den tyske botaniker C. E. von Weigel. Hybridisering begyndte i 1860'erne at forbedre busk til havebrug. Weigela crossbreeds med relativ brugervenlighed og sorter tilgængelige nummer over 170.

Funktioner

Weigela producerer en overflod af rød, pink, lavendel eller hvide blomster i slutningen af ​​foråret og den tidlige sommer på væksten fra det foregående år. De klokkeformede blomstre tiltrækker kolibrier og sommerfugle. Traditionelt med 4-tommer lange grønne blade blev nyere kulturer udviklet med lilla, gule og blomstrede løv for at tilføje interesse i vækstsæsonen. Weigela har lidt problemer med insekter, men er modtagelig for svampesygdomme, såsom grå skimmel.

Plantning

Vælg et plantested, der modtager fuld sol. Weigela vokser i de fleste jordarter, men fungerer bedst i godt drænet og frugtbart forhold. Grav et hul så dybt som rodkuglen og dobbelt så bredt. Placer planten i hullet og placeringen efter eget valg. Udskift ca. 10% af jorden med kompost. Sæt halvdelen af ​​snavset i hullet og vandet grundigt, indtil jorden slår sig ned. Afslut backfilling. Vand igen. Tilsæt et 3-tommers lag af mulch i en 3-fods diameter omkring Weigela.

Vækst

Weigela vokser hurtigt, toppede på 6 til 10 fod. Spredningen overskrider ofte sin højde. Nogle nyere kultiver, såsom Minuet, har mindre størrelser og når kun 30 inches. Selvom afrundede og oprejst i vane, bøjer grenene sig og hælder. Dette giver et noget sprudlende udseende. Lad masser af plads til, at weigelaen vokser til sin fulde størrelse.

Vedligeholdelse

Prune døde grene ud af busk i foråret. Nip off blomster efter de dør. Skær gamle stængler til jorden. Dette tillader kontinuerlig vækst. Gød på foråret med et 2-tommers lag kompost eller en kommerciel gødning. Følg anvisningerne på enhver kommerciel gødning omhyggeligt; for meget kan skade planten. Opdater mulch årligt, holde laget 3 tommer tykt. Vand anlægget i tider, især i løbet af sommeren.

Video Instruktioner: Klokkebusk - Weigela (Planter).

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar