Om Vinca Rosea

Om Vinca Rosea

I Denne Artikel:

Vinca rosea blomstrer uophørligt i solrige haver.

Perfekt til et haveområde, hvor vanding ikke når, og jorden ikke er den mest frugtbare, er Vinca rosea ikke genert om blomstringen i sommervarmen. Dens blomster ligner dem af impatiens, en årlig, der kræver enorme mængder vand og skyggefulde forhold ser bedst ud. Vinca rosea er dræbt af vinter frost, så vokser om sommeren. Det vil forblive som en busk-lignende staude i US Department of Agriculture hardiness zoner 10 og varmere.

Origins

Native til Madagaskar, vokser denne plante naturligt i den solrige, ĂĄbne scrubland eller pĂĄ kanterne af skovene.

nomenklatur

Fælles engelske navne til Vinca rosea er Madagaskar periwinkle og vinca. Botanisk er det kendt i dag som Catharanthus roseus og er medlem af dogbane familien, Apocynaceae.

Funktioner

I tropiske frostfrie indstillinger bliver Vinca rosea en delvist træagtig sub-busk, der vokser 3 meter høj og 4 meter bred. Normalt dyrkes det som sommerstrøelse årligt, hvor det vokser til beskedne proportioner, hvor som helst fra 12 til 24 tommer høje og brede, før de dræbes af høstfrost. Bladene er smaragdgrønne og blanke og stilketippene bærer munter, femblomstrede blomster i klynger. Blomsterfarver spænder fra hvide til rosa og fuchsia samt bi-farvede typer med en kontrastfarve i blomstrets midterste "øje".

typer

Plantefiskere udviklede mange sorter af denne plante, udvide sortimentet af blomsterfarver samt skabe nogle der er mere nedadgående og sprudlende i vækstvanen. Samlinger af sorter med lignende egenskaber, såsom modstand mod svampedyr eller en øget tolerance over for fugtighed, er grupperet i serie. Nogle serier hedder: Pacifica, Cora, Middelhavet, Pretty eller Cooler. Hver serie indeholder også et bredt udvalg af forskellige blomsterfarvevalg.

Bekymringer

Hurtigvoksende i varme temperaturer og tolerante for næringsfattige og sandede jordarter, der producerer et stort antal frø og kan spire uønskede frøplanter over haven. I subtropiske områder, hvor naturlige frost ikke dræber planter, kan haver fyldes med Vinca rosea. Den hvide saft oser ud af knuste stængler og kan forårsage allergiske hudreaktioner hos nogle mennesker. Forbrug af blade og stilke vil forårsage svær mavesmerter.

Video Instruktioner: MF DOOM - VINCA ROSEA.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar