Om busk Mahonia

Om busk Mahonia

I Denne Artikel:

Mahonia er indfødte planter, der vokser overalt i Stillehavet Nordvest. Mahonia arter vokser også i andre regioner i USA samt Kina og Japan. Uden for Oregon kaldes de ofte druehule på grund af deres tykrevne blade og blåbær. De er en hård, letplejende plante, der vil naturligt godt naturalisere sig under de rette forhold.

Pacific Northwest Mahonia

Der er tre Pacific Northwest Oregon druesorter. Den mest almindelige er den Tall Oregon Grape (Mahonia aquifolium), som let kan nå 6 meter høj. To lavvoksende nordvestlige mahonier spredt af underjordiske stængler. Longleaf Oregon Grape (Mahonia nervosa) er en lille busk (2 meter høj), der har et meget langt sæt brochurer og en bregneragtig form. Krympende Oregon Grape (Mahonia repens) er kun 1 fod høj og har bronze-rød efterårsløv. Alle tre er meget holdbare nyttige planter. Andre egenskaber er de gule duftende blomsterklynger om foråret.

Ørken Mahonia

Heldigvis vil nogle mahonier fra Arizona, Texas og Mexico vokse i varmere områder. En usædvanlig art er Mahonia trifoliolata, som har orange til røde bær i stedet for den traditionelle blå. Denne har bølgete blade og håndterer tørre varme forhold. Nevin Mahonia (Mahonia nevinii), som har røde bær og tynde, serrated blade, er kun indfødt til Californien. Shiny-leaved Mahonia (Mahonia pinnata) er applauderet for sine meget skinnende blade. Ørken Mahonia (Mahonia freemontii), der vokser i Mohave-ørkenen, har fede spindeblade med fremtrædende veining. Ørkenmahonia skiller sig ud fra de andre på grund af sine gule bær.

Kinesisk og japansk Mahonia

Den kinesiske version af den almindelige Oregon drue har meget forskellige egenskaber. Kinesisk Mahonia (Mahonia Fortunei) har blade, der er mere bregne eller bambus som. Løvet er ikke tykt og spinkelt, men er delikat og gråt grønt. Den lavt voksende kinesiske Holly Grape (Mahonia Lamariifolia) minder mere om de lavere voksende Oregon druer. Leatherleaf Mahonia, (Mahonia gracilipes) er en yderst dekorativ japansk art. Den mest usædvanlige egenskab er dens racemes af røde blomster med gule centre. Bærene er større end de fleste og ikke så bitre.

Voksende Mahonia

De fleste mahonier er ikke kræsen om jordtype. De foretrækker en eftermiddags solbeskyttelse, som kan opnås ved at plante dem under træer. Disse planter kræver lidt vand, men vil se bedre vandet i meget varme perioder. Beskæring er ikke nødvendig, men de større arter som Tall Oregon Grape kan klippes kortere, hvis det ønskes. Fjern døde eller beskadigede blade hver forår for at få dem til at se godt ud. Hvis jorden er rig på organisk materiale, er der ikke behov for at befrugte.

Anvendelser

Oregon Grape har en lys gul indre bark, der gør et godt farvestof. Indianerne brugte dette gule farvestof og lavede også et lilla farvestof fra bærene. De brugte også bærene som en fødevarekilde, som fortsættes i dag. Oregon drue vin og gelé er begge lavet af saften. Smagen er god, men bitter, så opskrifterne kræver normalt meget sukker. Fugle kan virkelig lide bærene, så det alene er en god grund til at dyrke dem. Mahonia indeholder et alkaloid berberin, som har antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber, men bør kun anvendes af eksperter inden for botanisk medicin.

Historie

Ældre gartneri bøger kan nævne Oregon drue og andre mahonia arter som berberis. Nogle gange er det almindelige navn for mahonia også opført som barbær. Dette skyldes, at de begge er fra berberisfamilien og er meget nært beslægtede. Af denne grund er navnet blevet ændret frem og tilbage gennem årene. Fra nu af er botanikere tilfredse med at kalde disse buske mahonia.

Video Instruktioner: ⟹ MAHONIA, Mahonia aquifolium, It's flowering! 4/25/2017 #flowers.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar