Om Penstemon Parryi Plant

Om Penstemon Parryi Plant

I Denne Artikel:

Penstemon parryi er det botaniske navn på en urteagtig flerårig busk, der ofte går under navnet Parrys penstemon eller Parrys beardtongue. Det er medlem af snapdragon- eller figwort-familien. Penstemon parryi er en indfødt plante i Arizona og er fundet voksende vild i hele den nederste del af det sydlige Arizona og det nordlige Mexico. Det er hårdfør i US Department of Agriculture (USDA) zoner 9 til 10.

Beskrivelse

Penstemon parryi vokser typisk til 3 fod i højden og har en 2 fod spredning. Det har tykke, blågrønne, lanseformede blade og producerer ¾-tommers traktformede blomster, der blomstrer på lange pigge fra februar til april. Blomstrene af Penstemon parryi kommer i mange nuancer, fra rød til hot pink og pink.

Plantpleje

En lav vedligeholdende busk, Penstemon parryi foretrækker fuld sol, men gør det godt i filtreret skygge. Det kan godt lide drænet, tørt, alkalisk jord, men kan tilpasse sig andre jordtyper, når det er nødvendigt. Selv om det betragtes som tørkebestandigt, vil regelmæssig vanding i sommermånederne bidrage til at forbedre de næste års blomstrer. Det kan beskæres ved at fjerne nedre grene, der er døde eller ødelagte, men der kræves ingen anden vedligeholdelse.

Formering

Selvom Penstemon parryi vil selvsugge, kan plantens frø, der vokser i pods, samles og såes andetsteds i løbet af efteråret. Lad pods tørre på planten og derefter bryde op for at samle frøene. Penstemon parryi kan også udbredes ved at tage stiklinger i begyndelsen af ​​midten af ​​sommeren.

Landskab Anvendelser

En favorit behandler for kolibrier, sommerfugle og bier, Penstemon parryi er en populær busk, der almindeligvis anvendes som en accent plante i landskaber og haver. Prized for sin prangende udbrud af farve og hård natur, ses det ofte i rockhaver. Penstemon Parryi's lavvandsbehov gør det særligt velegnet til poolside landskaber.

Lægemidler

Som medlemmer af figwort-familien er der mange sorter af penstemon, herunder Penstemon parryi, der menes at have medicinske egenskaber. Penstemon blev en gang almindeligt anvendt i traditionel indiansk medicin som en poultice for hævelse og behandling af skud eller pil sår. Det blev også brugt i te til behandling af maveproblemer eller forstoppelse. Nogle dele af penstemon kan imidlertid være giftige, og planter bør ikke indtages, medmindre den person, der laver opskriften, er velbevandret i urtemedicin.

Video Instruktioner: Civano Nursery - Parry's Penstemon.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar