Om Passion Flower

Om Passion Flower

I Denne Artikel:

Passionsblomsten, Passiflora incarnata, stammer fra Sydamerika og blev fundet til at være en beroligende urt. Blomsten blev opdaget af missionærer på 1500-tallet, som troede, at blomsten lignede en bibelsk krone af torner. Navnet er en henvisning til den kristne historie om Jesus, der ofte henvises til som Kristi lidenskab, hvor han bar en kron på torner ved korsfæstelsen. Under rette vækstbetingelser er planten en hurtigt voksende vinstok, der kan blive invasiv i nogle områder.

Identifikation

Passion blomsterplanter er almindeligvis omtalt som maypops. Planten er en flerårig vinstok, der har en woody stilk, der producerer en blomst, der er 3 tommer i diameter med hvide kronblade og lilla blomkål. Vinet vil nå op til 32 fod. Passion blomsterplanter producere en bær, der er ægformet og spiseligt i nogle sorter.

Betingelser

Passion blomst planter vokser i zone 5-9, men de vil ikke tolerere alvorlig forkølelse. De nederste zoner skal bøje sig tungt i vintermånederne for at beskytte planten. Frost dræber plantens øverste vækst, men det vil vokse tilbage om foråret. Planterne har brug for delvis til fuld solforhold og foretrækker en sand, lidt syre og godt drænet jord. Jorden skal holdes fugtig i vækstsæsonen for at producere de bedste betingelser for blomstring. Vandkrav afhænger af den månedlige gennemsnitlige nedbør for området. Hvis nedbør er mindre end 1 tommer om måneden, har den brug for vand hver anden dag, hvis jorden bliver tør. Passion blomsterplanter i en gryde bør vandes, når de øverste 1 til 2 inches jord er tør. Potplanter skal sættes i vand for at gøre det muligt for planten at trække i den rigtige mængde fugt.

Plantning

Passionsfrugtplanter skal plantes i det tidlige forår for at opnå de bedste resultater. Planter skal startes indendørs med enten frø eller fra træblade. Softwood stiklinger tager op til tre måneder at starte rodvæksten. Frø er taget fra plantens frugt. Frøene skal bløde i 12 timer inden plantning indendørs i det tidlige forår. Planterne skal vokse indendørs i et år, før de transplanteres udendørs. Passion blomsterplanter skal holdes i en solrig beliggenhed indendørs, men ikke i direkte lyse sol. Ved plantning udendørs skal der tilsættes kompost til hullet, før planten er tilsat. Gødning skal anvendes ved plantning, så igen seks til otte uger senere.

Insekter og sygdomme

Lidenskabens blomsterplante tiltrækker insekter, der gør det modtageligt for angreb fra edderkoppemider, skalainsekter og hvide fluer. Insekt invasioner kan behandles med en insekticid sæbe eller andet insekticid. Neem olie behandling vil også afbøde hvide fluer. Behandlinger skal anvendes på jordarealet, hvor der lægges æg for fuldstændigt at fjerne angrebet. Det er muligt at få blade pletter og jernmangel i lidenskab blomsterplanter. Bladplet kan ikke behandles, når det kommer ind i planten. Den bedste kontrol er at ødelægge alle dele af planten. Jernmangel trækker chlorophyll ud af planterne og behandles med svovl for at syrne jorden.

Lægemidler

Passionsblomsten betragtes som en urt, der har en beroligende effekt. Ifølge altnature.com er blomsten brugt til at behandle angst, søvnløshed og andre nervøse lidelser. Blomsten har vist sig at behandle rygsmerter ved at deprimere motorens nerver i rygmarven. Passion blomst indeholder flavonoider og alkaloider, som har en beroligende virkning uden at være vanedannende eller forårsager sløvhed forbundet med kemiske sedativer. Brug af passionsblomsten som en urt anbefales ikke til gravide eller småbørn.

Video Instruktioner: Jon Gomm - Passionflower.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar