Om Pansies

Om Pansies

I Denne Artikel:

Pansies blev først dyrket i England i 1830'erne. Gendannet af deres "ansigter" har pansies en stor følge blandt gartnere, og de er hårdføre og farverige. De mange sorter kommer i farver, der spænder fra nuancer af gul og orange til hvid, rød og lilla. De er en hybrid af viola tricolor arter.

Ordet "pansy" kan spores tilbage til det franske ord "pensee", hvilket betyder tanken. Dens nedtrykte "ansigt" ser ud til at ligne ansigtet på en persons tænkning. Det fremkalder også lykkens følelser og er et symbol på glæden. Uanset oprindelsen er navnet "pansy" blevet brugt, da denne kusine af viola først blev udgivet til offentligheden i 1839.

Let at dyrke

Pansies trives i de fleste områder i Europa og Nordamerika. De er plantet til vinter og forår blomstrer i mange områder og kan tolerere koldt vejr. Da pansies ikke kræver, kan de plantes i de fleste klimaer i potter eller i jorden. I milde klimaer vokser pansies udendørs året rundt for deres lyse og muntre blomster.

Pansies er teknisk toårige planter, der blomstrer det andet år efter plantning og bør udskiftes efter et par år. Stænglerne bliver lange og uinteressante efter en blomstersæson, men de kan nedskæres og ny vækst vil producere blomster.

Sygdomme og skadedyr

Få sygdomme og skadedyr forstyrrer pansies. De kan styres bedst ved at se planterne og mærke tegn på sygdom. Gule blade forårsaget af rodform eller pletter på bladene kan ses med det samme. Normalt er de forårsaget af over-vanding eller vådt, fugtigt vejr. Sørg for, at dræningen er god og undgå hyppig vanding for at forhindre disse sygdomme.

Overvåg dine pansies for synlige tegn på sluger eller bladlus. Fjern sneglen, og vask bladlusene af med sæbevand.

Pansies er hardy nok til at overvinde de fleste problemer, hvis du bemærker og retter dem med det samme.

Duftende, spiselige blomster

De mest duftende pansies er blues og gule. Duften er karakteristisk og delikat - et lille tip om vintergrøn og parfume.

Bladene og blomsterne er begge spiselige med en smag som mild vintergrøn. Pansies blev dyrket af de antikke grækere til lægemiddelbrug. De er højt i vitaminerne C og A. Blomsterne bruges som garnering på supper og salater og kan placeres på kager og støbte oste. Nogle mennesker fryser pansies i isbiter for en elegant tilsætning til iste eller limonade.

Pansies har været brugt i salver for at lindre hudproblemer som eksem.

Mange sorter af pansy

Når du leder efter pansy planter, vil du have mange valg baseret på blomst størrelse, duft og farve kombination. Vælg de blomster, du finder mest tiltalende. Alle farver er tilgængelige: orange, hvid, lilla, lilla-gul kombination, rød, mørk lilla (ofte kaldet sort), blå og blå-gul kombination. Hvis duft er vigtigt, lugte blomsterne, indtil du finder en duftende sort - blomsterne bliver blå og gule.

Forskellige blomsterstørrelser er tilgængelige. Nogle er store og prangende, mens andre er mindre og mere følsomme. Alle er munter og sikker på at tilføje en farverig accent i din have.

Video Instruktioner: Pushing The Pansies.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar