Om Oxalis

Om Oxalis

I Denne Artikel:

Almindeligt kaldet kløver appellerer de tre-petaled, pinwheel-formede oxalis som både et grunddæksel og en indendørs plante. Oxalis ligner den guleblomstrede kløver, som sandsynligvis blev brugt af saint patrick for at beskrive treenigheden og bringe kristendommen til ireland. Ofte sælges i butikker omkring St. Patrick's Day, oxalis er som en let-til-voksen erstatning til originalen.

Identifikation

Oxalidaceae, familien kendt som træ sorrel, kommer fra Afrika og har mellem 800 og 850 forskellige arter. Løv farver varierer fra grøn til lilla eller maroon, mens blomster kan være lyserød, burgunder, hvid eller gul. Arter med gule blomster, der minder om smørkål, er de kløende sorter, der vokser naturligt. Kultiverede sorter giver rige lilla og dybe grønne nuancer af løv, med store trekantede treformede blade og en række smukke blomster.

Geografi

Wild oxalis arter findes almindeligvis vokser prolifically i den sydlige USA, hvor det er kendt som krybende træ sorrel eller sydlig gul træ sorrel. Fundet fra Florida til North Dakota, vil denne naturlige form vokse og spredes uden omhu.

Sorter

Oxalis stricts og oxalis corniculata er de bløde sorter med gule blomster, der klaser sammen for at skabe frodigt grunddæksel. Oxalis aceosella og Oxalis purpurea har nuancer af grønne trekantede eller diamantformede blade med lyserøde eller hvide blomster afhængigt af sorten. Oxalis regnellii har dyb lilla blade og hvide blomster. Held og lykke oxalis, O. deppei, er almindeligvis taget til en kløver, og O. rubra sport smukke pink blomster.

Udendørs plantning

Oxalis vokser på et rhizoom og bør betragtes som en pære til plantning formål. Denne rodstruktur spredes langsomt, hvilket gør det perfekt at udfylde rockhaveområder. I havbunden foretrækker oxalis sol til at lyse skygge, men kan se bedre udplantet ved siden af ​​en lysere plante. Plante i godt drænet, fugtig jord.

Houseplant Care

Oxalis har brug for kontinuerlig fugt, men bør ikke tillade at blive soggy. Placer i stærkt lys, men ikke direkte sol. Gød let hver anden til tre uger i vækstfasen. Prune døde blade og brugt blomstrer regelmæssigt. Da et rhizom opfører sig som en pære, kan oxalis begynde at vildes og gules i slutningen af ​​en blomstringsperiode. Placer det i et mørkt, køligt område og vand ikke, før der kommer nye skud.

Video Instruktioner: How to Pronounce Oxalis.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar