Om Liriope Som Ground Cover

Om Liriope Som Ground Cover

I Denne Artikel:

Liriope, der almindeligvis er kendt som liljefrugt, er ikke medlem af liliefamilien, men er tæt forbundet med lily of the valley (Convallaria majalis), som det deler et krybende træk på. De to mest almindeligt dyrkede arter, Liriope muscari (big blue lily turf) og Liriope spicata (krybende lilytorv), adskiller sig lidt i udseende og vane. Begge bruges som blomstringsdæksler i forskellige situationer.

Jorddæksel Brug

Grasslignende liriope gør et fremragende grunddække på grund af dets hovede, grønne eller blomstrende løv og hovede vane. Prøver plantet tæt sammen hurtigt danner tætte masser, der masser ud ukrudt. Liriope spicata, en kraftig spredere, kan endda bruges til at erstatte græsplæne i situationer som sandy jord eller skyggefulde rum, hvor græs ikke trives. Selvom dens højde og blomstrende natur gør liriope mindre egnet til områder med tung fodtrafik, er den perfekt til påfyldning af åbne rum. Liriope muscari kan også dække jorden i havens senge, der gør en fin folie til højere planter, isolerer jorden og holder ukrudt i bugt.

Vækstvaner

Individuelle liriope planter vokser 10 til 18 tommer høje og brede. Liriope spicata spredes hurtigere end muscari-arterne, der udvides ved hjælp af underjordiske jordstængler. Flere latexer af lilla, hvide eller undertiden lyserøde blomster fremstår i sensommeren. Liriope er ofte evergreen, selvom gamle blade skal skære ned i den sene vinter.

Vækstbetingelser

Liriope er ikke kræsen om jord og beliggenhed. Selvom planterne blomstrer bedst i fuld sol, kan de trives i skygge - selv i skyggen af ​​modne træer. Rødderne holder jorden og forhindrer erosion på solrige eller skyggefulde skråninger. Næsten de eneste betingelser, der er ukendte til liriope, er evigt våde eller boggy steder.

Sorter

Forskellige sorter af Liriope muscari inkluderer 'Silvery Sunproof', 'John Burch' og 'Gold Band'. Liriope muscari sorter 'Monrose's White' og 'Evergreen Giant' har hvide blomster og 'Samantha' producerer lyserøde blomster. 'Sølv Drage' er en varieret cultivar af Liriope spicata.

Origins

Slægten er indfødt i østlige Asien, herunder områder af Kina, Japan og Malaysia. Det blev først beskrevet af portugisisk botaniker Joao de Loureiro i det 18. århundrede.

Video Instruktioner: Isabella® Liriope as a lawn alternative, ground cover or border plant.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar