Om Jasmine Planter & Træer

Om Jasmine Planter & Træer

I Denne Artikel:

Jasmine kommer i to former - som et træ og som jorddæksplanter.

To forskellige typer planter bærer det fælles navn jasmin: træer og grunddæksbuske. Jasmin-træet (Millingtonia hortensis), også kaldet et korktræ, stammer fra Asien. Det botaniske navn refererer til Thomas Millington, en berømt botaniker fra det 18. århundrede England. Jasmine træer tårn over busk sorten, strækker grene med små hvide blomster opad på 80 fod høj. Til sammenligning starter jasminbuskene (Jasminum officinale) omkring 12 til 18 tommer og vokser til at være ca. 10 meter lange. Beskæring holder dem mindre. Ligesom jasmin træer producerer buske hvide eller gule aromatiske blomster. Fælles jasmin stammer fra Indien og Persien.

Medicinske virkninger

Folkets retsmidler af indianerne omfatter gul jasmin (Jasminum odoratissimum) til rensning af blod. Moderne herbalists ordinerer gul jasmin som beroligende og modpaspas. Homøopater tyder på, at denne plante for at fjerne frygt og panikanfald, og aromaterapeuter bruger jasminolie til behandling af kolde symptomer i kombination med damp. Ifølge Southern Illinois University indeholder jasminblade olier, der er effektive til behandling af hudsygdomme

I hele Asien bruger herbalists et ekstrakt lavet af Millingtonia hortensis blade som en rengøringsmiddel på grund af dets antimikrobielle kvalitet. Tørrede jasmintræ blomster og rødder hjælper med overbelastning i tonisk form.

typer

Jasmine træer og buske har begge sub-arter, nummerering over 200 i sort. I bush kategorien er nogle unikke karakterer, som asiatisk jasmin, som er meget populær for landskabspleje i Florida. I modsætning til mange andre jasminplanter bærer den asiatiske sort ingen blomster. Det trives bedst i fuld sol og tør jord og kræver sjældent befrugtning. Selv mennesker med ordsommelige sorte tommelfinger finder denne plante vokse meget let under de rigtige forhold.

Jasmin-træet, der er en del af familien Bignoniaceae, har nogle fantastiske fætre, herunder katteklovræv (Macfadyena unguis-cati), der forsigtigt klatrer til højder på ca. 25 fod med fantastiske gule blomster og Savannah-egen (Tabebuia rosea) et stort tropisk træ kronet i lyserøde eller lilla blomster.

Håndværk applikationer

Udover deres medicinske anvendelser blomstrer nogle jasminplanter som orange jasmin året rundt, hvilket betyder at du kan vokse den i en hæk og høst blomsten til te eller hjemmelavede skønhedsprodukter. I Indien bruger folk blomsterne fra jasmin træer til dekorative fletninger. Tørrede blomster fra enten jasminbuske eller træer fungerer som et farverigt og duftende element i potpourri, og olie udvundet af jasminblomster gør et fantastisk aromatisk tilsætningsstof til sæbe og fløde. De kinesere bruger jasminblomster til at farve både blæk og silke.

Legends

Den indiske legende fortæller Lord Krishna, der bringer jasmin-træet til jorden. Hans hustruer kæmpede over, hvem der skulle nyde den smukke bower. Herre Krishna plantede klogt træet, så blomsterne faldt ind i Rukminis gård, og træet voksede i Satyabhamas gård.

I hinduistiske sædvanlige er jasminblomster hellige for Kama, kærlighedsgudinden, hvorfor disse blomster forekommer hyppigt i bryllupsritualer, specielt natblomstrende jasmin. Myten fortæller os, at en prinsesse blev forelsket i Surya-Deva, solguden. Da hun blev afvist, begik hun selvmord. Ved at se dette samledes solguden hendes aske og vendte dem til natblomstrende jasmin, hvis aroma aldrig ville afsløre sig om dagen.

En anden kinesisk legende fortæller os, hvorfor en te indeholder jasmin. Historien går, at temestere inviterede købmanden Chen til at deltage i dem. Han gik sydpå først, hvor han mødte en ung pige, der gav ham te fra hænder dækket af jasmine kronblade. Pigen var en vejledende ånd og opfordrede ham til at brygge te og jasmin sammen. Det var denne blanding, han tog til sit møde i nord.

Overvejelser

Jasmine træer og buske foretrækker begge indirekte lys, især i varme områder. Når jorden bliver tør, vand kun den indtil fugtig, ikke soggy. Jasmine buske har brug for god dræning, eller de vil lide rodproblemer. Den bedste tid til at befrugte jasminplanter er foråret, da det opmuntrer til at blomstre. Regelmæssig beskæring holder jasmin træer fra at vokse højere, end du vil have.

Video Instruktioner: Comment planter un jasmin ?.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar