Om Impatiens

Om Impatiens

I Denne Artikel:

Impatiens kan købes hos sygeplejersker.

Impatiens, også kendt som travle lizzy, touch-me-nots og snapweed, er en årlig plante, hvilket betyder at de har en levetid på et år, og nye planter vokser fra frø næste sæson. De er nemme at vokse, blomstrer fra sommer godt til efterår og kommer i en bred vifte af farver og i enkelt-, halvdobbelt- og dobbeltblomstring.

Funktioner

Impatiens har stjerneformede blomster, der kommer i rød, skarlagen, lyserød, hvid, rose, mauve og bicolors. Friske planter har et busket udseende og mørkegrønne blade. Impatiens vokser til en højde fra 6 til 24 inches.

Miljø

Impatiens har brug for en jord, der er fugtig, men godt drænet. De vokser bedst delvis til fuld skygge, men kan tolerere sol, hvis de får rigeligt med vand. Der er en ny dyrkede impatiens kendt som New Guinea, som kan tolerere mere sol, men hvis de får for meget sol, vil planterne være kortere og have mindre blade og færre blomster.

Plantning

Impatiens kan startes fra frø indendørs for at blive plantet udendørs, efter at faren for frost er forbi, men etablerede planter er også let tilgængelige hos sygeplejersker. Planterne skal være adskilt 12 inches fra hinanden. De spredes ud og fylder hullerne. Hvis du vil have plantene til at være højere og ikke spredes, plant dem 6 inches fra hinanden. Bland kompost eller en slow-release gødning med jorden, når du planter.

Omsorg

Impatiens skal vandes ofte og dybt en gang om ugen hele vækstsæsonen. Jorden bør ikke få lov til at tørre helt eller blomsterne vil vild. De skal også befrugtes regelmæssigt, cirka en gang om måneden med en all-purpose gødning, bortset fra dem der dyrkes i beholdere og potter. Disse bør befrugtes hver 3. til 4. uge med en flydende gødning.

Anvendelser

Impatiens kan plantes i skyggen, men de har brug for ekstra vand og gødning hver 3. uge, fordi deres rødder vil konkurrere med nærliggende træets rødder til næring. Impatiens kan dyrkes i containere, vindueskasser og indendørs i potter eller som hængende plante.

Problemer

Rootknot og læsion nematoder, to typer af rundorm, kan sugge livet ud af planten, hvilket får bladene til at blive gule og planten bliver forstyrret, falder og til sidst dør. Den tarnished plante bug er et andet suge insekt, der gør blomster dværgede eller deformeres. Bakteriel vilje vil gøre stænglerne rådne på jordlinjen. Svampe forårsager, at planterne bliver stuntede og bladene bliver gule eller har brune pletter.

Video Instruktioner: 16.How to collect Balsam Impatiens Gulmehendi seeds 8/9/17.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar