Om Hollyhocks

Om Hollyhocks

I Denne Artikel:

Blomstrende Hollyhocks

Hollyhocken (Malva alcea) udgør omkring 60 arter af blomstrende planter i Mallow plantefamilien. Denne hårdføre plante, der er hjemmehørende i sydvest og centralasien og relateret til hibiscusen, vokser i naturen, men er også almindelig i prydhave. Selvom den er klassificeret som en flerårig, fordi den kommer tilbage hvert år, betragtes den også som en toårig, da blomstringen kan finde sted hvert andet år. Hollyhocks gør det godt i solrige steder, der kan være for tørre eller for varme til andre planter.

Historie

Hollyhocks slægt, Alcea, stammer fra det græske ord althea, hvilket betyder "at helbrede." Navnet Hollyhock resulterede sandsynligvis, da Korsfarere bragte denne alsidige plante til England. Hellig og hoc (mallow) var de vilkår, der var forbundet med det på det tidspunkt. Den solide plante blev populær og blev genstand for et kendt dikt fra det 15. århundrede. År senere blev hollyhocken introduceret til Amerika, og det 17. århundrede hollyhock blev kendt som Alley Orchid, fordi det multiplicerede så hurtigt.

Funktioner

Hollyhock blomsten kan vokse til omkring 9 meter høj. Det producerer flere blomster på en central stamme. Disse blomster er normalt gule eller rosa på planter, der vokser i naturen. Planter dyrket i haven kan producere blomster af en række farver. Den mest almindelige farve er rød, men andre farver er hvid, pink, gul og lilla.

Den mest populære cultivar er Alcea rosea. Arvestykkulturen "Nigra" med sine næsten sort blomster er den mest unikke. Bladene i hollyhock plante er store og veined. Den har lange taproots og producerer flere frø. Disse flade, møntformede frø ser ud til at vokse ubesværet, uanset hvor de falder. På grund af deres opretthed skaber hulehønsplanter en dynamisk lodret appel i havenes rum.

Indstillinger

Hollyhocks er meget hårdføre planter, der gør det godt i USDA zoner 2 til 10. De er også tørke resistente. Ikke for mange planter gør så godt som hulehuggeren på steder, der er ekstremt varme og tørre. Længden af ​​denne plante kommer gennem antallet af frø, det ofte sætter. En individuel plante kan kun leve i to til tre år, men den hastighed, den reproducerer sikrer i mange år en fortsættelse af hulehønsplanter.

typer

Der er to typer hollyhock planter. Den sande hollyhock er af Alcea-arten. Denne plante vokser ret høj, har hjerteformede blade og producerer dobbeltblomster i en række farver. Althaea arter af hulehugger er anerkendt for dets medicinske og helbredende egenskaber. Det er den kortere af de to arter, har runde blade og som er kendt som "marshmallow planten."

Fungere

Hollyhock blomsten har været brugt på en række måder i løbet af de sidste år. Det er blevet anset som en farverig sommerhus plante. Det blev brugt af de antikke grækere og kinesere for dets medicinske egenskaber til behandling af lidelser som fordøjelsesbesvær, ørepine og tandpine. Frugt og blomster af Althaea-arterne blev brugt af de antikke romere i kulinariske opskrifter. De er også blevet brugt til kosmetiske formål. I dag kan hollyhocken stadig bruges kreativt som en dukke til dekoration eller leg.

Video Instruktioner: How to Pronounce Hollyhocks.

Som Dette? Del Med Dine Venner:
Tilføj En Kommentar